Çin İran’ın en büyük petrol havzasının genişletilmesi ihalesine katılacak

  • 20 Şubat 2017
  • 1.107 kez görüntülendi.
Çin İran’ın en büyük petrol havzasının genişletilmesi ihalesine katılacak

İslami İran milli petrol şirketi genel müdürü Ali Kardor, Çin’in Saynupk şirketinin İran’ın güneybatısında yer alan Azadegan petrol havzasının geliştirilmesiyle ilgili uluslararası ihaleye katılacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ali Kardor, Çin’in Saypunk şirketi yönetim kurulu başkanı Vang Yupu ile Tahran’da görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran Milli Petrol Şirketi’nin önceliğinin, petrol anlaşmalarında yeni model çerçevesinde anlaşmanın imzalanması olduğunu söylerken bu doğrultuda  yeni teknolojinin İran’a intikalinin de önceliklerden olduğunu söyledi.

Ali Kardor, İran Milli Petrol Şirketi ile Çin’in sözkonusu şirketi arasında  geçmişteki yapıcı işbirliğine işaretle, ‘umarım bundan sonra da iki taraf arasında işbirliği olur’ ümidini dile getirdi.

Çin’li şirketin genel müdürü Yang Yupu da, bu şirketin petro kimya ve rafineri gibi konulardaki çalışmalarına ve ileri teknolojiye sahip oluşuna temasla,  İran’la petrol alanında daha fazla çalışmak istediklerini söyledi.

İran’ın en büyük petrol havzasının kalkındırılmasıyla ilgili bilinen Azadegan projesiyle ilgili ihale en kısa zamanda düzenlenecektir.

Fransız Total başta olmak üzere uluslararası petrol ve enerji şirketleri bu ihaleye katılmaya hazır olduklarını ilan ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.