Çin: İran’la Yapılan Müzakareler Önemli ve Değerlendirilmesi Gereken Bir Fırsattır…

  • 18 Ocak 2015
  • 861 kez görüntülendi.
Çin: İran’la Yapılan Müzakareler Önemli ve Değerlendirilmesi Gereken Bir Fırsattır…

Çin Dışişleri Bakanlığı yetkilisi İran’la yürütülen müzakerelerin önemli bir fırsat olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrol Dairesi Başkanı Wang Qun, İran ile nükleer görüşmelere ilişkin zamanın daraldığını ve tarafların bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya’nın oluşturduğu 5+1 ülkeleri arasında 15 Ocak’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde başlayan nükleer müzakerelerin son gününde tüm taraflar bir araya geldi.

Toplantı öncesi basına konuşan Wang, İran ve Rusya heyetleriyle ikili görüşmeler yaptıklarını aktardı.

Bütün tarafların azami siyasi irade sergileyerek net sonuca ulaşması gerektiğini ifade eden Wang, “Zaman daralıyor ve taraflar bu tarihi fırsatı kaçırmamalı. Umarız tarafların süregelen çabaları sonucunda başarıya ulaşılır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, 14 Ocak’ta nükleer görüşmelere ivme kazandırmak için Cenevre’de bir araya gelmişti.

İran ve 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış ve müzakereler 1 Temmuz 2015’e kadar uzatılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.