Çin’de hortum ve fırtınadan ölenlerin sayısı 98’e yükseldi

  • 24 Haziran 2016
  • 747 kez görüntülendi.
Çin’de hortum ve fırtınadan ölenlerin sayısı 98’e yükseldi

Çin’in doğusundaki Ciangsu eyaletinde hortum ve fırtınada ölenlerin sayısı 98’e yükseldi.

Çin Sivil İşler Bakanlığı, bölgedeki Yançıng kenti ve civarında hortum, fırtına ve şiddetli yağışa bağlı doğal afette, ölenlerin sayısının 98’e ve 200’ü ağır olmak üzere toplam yaralı sayısının da 800’e ulaştığını açıkladı.

Bazı yerleşim yerleşim yerlerinde bir çok kişinin mahsur kaldığı ve yer yer rüzgarın şiddetinin 100 ila 125 kilometre hıza ulaştığı afet bölgesinde, 2 milyon kişinin olumsuz etkilendiği kaydedilirken, 1966 yılından bu yana yaşanan en kötü doğal afet olduğu belirtildi.

Diğer yandan yerel meteoroloji yetkililerinin, bölgede oluşan hortum ve fırtınaya karşı acil uyarı düzenlemede geç kaldığı ifade edildi.

Bölgede tahliye işlemi, barınak ve gıda gibi temel ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılırken, arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ülkenin güney kesimi, mayıs ve temmuz ayı arası muson sezonuna bağlı olarak şiddetli yağış alırken, 1998’den bu yan ilk kez bu kadar yoğun yağışın yaşandığı güney eyaletlerinde bu durumdan kaynaklı doğal afetlerden bu yıl 180 milyon kişinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.