Çin’de tayfun alarmı

  • 08 Ağustos 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Çin’de tayfun alarmı

Çin’in güneydoğusuna hızla yaklaşan Soudelor tayfunu nedeniyle turuncu alarm verilirken, 158 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezinin açıklamasına göre, Tayvan üzerinden ülkeye hızla yaklaşan Soudelor tayfununun özellikle bugün Fucien ve Guangdong eyaletinde etkili olması beklenirken, bölgeden tahliye edilen vatandaşların çoğunluğunun tarım işçisi olduğu belirtildi.

Yetkililer, tayfundan olumsuz etkilenecek bölgelerden 158 bin kişinin güvenli bölgeye tahliye edildiğini belirtirken, balıkçı teknelerinin limana çağrıldığını ve sahil şeridindeki otellerin geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Yaklaşan tayfun nedeniyle Fucien ve Guangdong eyaletine düzenlenecek uçak ve tren seferlerinin, pazartesiye kadar iptal edilebileceği de kaydedildi.

TAYVAN’DA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan, Soudelor tayfununun dün etkili olmaya başladığı Tayvan’da meydana gelen toprak kaymasında üç kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin kayıp olduğu ve 28 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Tayvan’da fırtına ve yağış nedeniyle meydana gelen elektrik kesintisinden 80 bin kişinin olumsuz etkilendiği belirtilirken, havaalanı ve tren istasyonlarındaki seferlerin iptal edilmesiyle bir çok yolcunun mağdur olduğu ifade edildi.

Çin’de hava uyarı sistemi, “mavi, sarı, turuncu ve en üst düzeyde kırmızı” olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.