Çin’den bir grup uzman hekim Tahran’a geldi

  • 29 Şubat 2020
  • 8.627 kez görüntülendi.
Çin’den bir grup uzman hekim Tahran’a geldi

Çin’den bir grup uzman hekim bu ülkenin İran’a gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri ile birlikte Tahran’a geldi.

Çin’in İran Büyükelçisi Chang Hua geçen gün Çin’in İran’a ilk tıbbi malzeme yardımı İran’a ulaştığını açıklamıştı. Çin Büyükelçiliği geçen hafta İran’a 5 bin korona virüs tanı kiti ve 250 bin maske göndereceğini de açıklamıştı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang yi de dün İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile telefon görüşmesinde İran’da korona virüs salgınından duyduğu üzüntüye dile getirerek, bu hastalıkla mücadelede İran ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını ve deneyimlerini Tahran’la paylaşacaklarını belirtti.

Bakan Yi ayrıca mevkidaşı Zarif’e, Çin’de korona virüs salgınından sonra Çin devleti ve milletine destek veren ilk yabancı yetkili olarak teşekkür etti.

Korona virüs Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Virüsün kaynağı evcil olmayan hayvanlar şeklinde açıkladı. Bu virüs şimdiye dek Çin’in 30 eyaletinden başka İran, ABD, İngiltere, Avustralya, Tayland, Güney Kore, Japonya, Kanada, S. Arabistan, Fransa, İtalya ve BAE de aralarında bulunduğu en az 55 ülkeyi etkiledi.

Son verilere göre dünya genelinde toplam 85 bin kişi bu virüsten etkilendi; iyileşenlerin sayısı 39 bin, 2900 kişi de hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.