Çipras yangın için konuştu: Siyasi sorumluluğu üstleniyorum

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.276 kez görüntülendi.
Çipras yangın için konuştu: Siyasi sorumluluğu üstleniyorum

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkede meydana gelen yangın felaketi ile ilgili, “Yaşanan trajedi için siyasi sorumluluğu üstleniyorum” dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Bakanlar Kurulu toplantısında ülkede çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği orman yangınına değindi. Çipras, “Yaşanan trajedi için siyasi sorumluluğu üstleniyorum. Siz bakanlar olarak da aynı şeyi yapmanız lazım. Bizim sorumluluklardan kaçmaya niyetimiz yok” dedi. Başbakan Çipras, kundaklama ihtimalinden de bahsetti.

Atina’nın Mati bölgesinde meydana gelen yangın sonucu ölenlerin sayısı ise 87’ye yükseldi. Hastanede tedavileri devam eden yaralı sayısının da 48 olduğu öğrenildi.

Atina Adli Tıp Kurumu Başkanı Nikos Karakoukis, basın mensuplarına, tespit edilen ceset sayısının 86 olduğunu açıkladığı sırada, yangında ağır yaralanan bir kişinin de tedavi gördüğü hastanede hayatına kaybettiği haberinin gelmesiyle felakette ölenlerin sayısı 87’ye ulaştı.

Felaket bölgesinde itfaiye ekipleri ve askerler, ev ev dolaşarak arama çalışmalarına devam ediyor. Aramalarda dün de iki kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, yangında yaralanan 187 kişiden 4’ü çocuk olmak üzere 48’inin hastanede tedavilerine devam ediliyor. Yaralılardan 11’nin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavi gördükleri belirtildi.

Bu arada Yunanistan’ın başkenti Atina’da üç gün önce meydana gelen orman yangınlarından sonra, başkentin kuzeyindeki Maroussi banliyösünde ise sel meydana geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.