Çocuklar, Filistin topraklarında Siyonistlerin cinayetlerinin kurbanı oluyor

  • 02 Haziran 2016
  • 1.227 kez görüntülendi.
Çocuklar, Filistin topraklarında Siyonistlerin cinayetlerinin kurbanı oluyor

2000 yılında Filistinlilerin intifadasının başlamasından itibaren, Siyonist işgal ordusu en az 2000 Filistinli çocuğu şehit etmiştir.

Filistin enformasyon merkezi Çarşamba günü yayınladığı raporda Siyonist rejimin Eylül 2000’de Aksa intifadası ardından işlediği cinayetlerini açıklayarak, geçen süre zarfında 2 bin 79 Filistinli çocuğun Siyonist askerlerce şehit edildiğini 1300’ünün de yaralandığını belirtti.

Siyonist rejim aynı dönemde 12 bin Filistinli çocuğu tutuklarken hala 420’sinin hapiste olduğu ifade ediliyor. Filistinli kaynakların belirttiğine göre esir alınan Filistinli çocukların %95’i işkence ve hakarete uğramıştır.

Bu arada uluslararası Kızılhaç teşkilatı da Siyonist rejimin Filistinlilere baskılarının arttığını duyurarak, korsan rejimin esirlerle ilgili uluslararası yasaları ihlal ederek bir çok esir çocuğun ailesi ile görüşmesini engellediğini belirtti. Uluslararası Kızılhaç teşkilatı Siyonist rejimi bu bağlamda eleştirerek, korsan rejimin böylece Filistinli ailelere baskı uygulamaya çalıştığını belirtti. Daha önce Filistinli esirlerin ailelerinden yüzlercesi, Siyonist rejimin Filistinli esirlere karşı şiddet davranışlarına itiraz amacı ile Beyt-ul Mukaddes’te Kızılhaç komitesi önünde oturma yelemi yaparak uluslararası toplumun Filistinli esirlerin haklarına dikkat etmelerini istediler.

Filistin esirler kulübü de aylık raporunda aralarında 500 kadın ve çocuğun bulunduğu yaklaşık 7000 Filistinli esirin korsan rejimin hapishanelerinde en yoğun baskılar altında olduğunu, ırkçı rejimin Filistinli ailelere baskı uygulamak ve intifadaya son vermek amacı ile yılda ortalama 700 çocuğu çeşitli bölgelerde tutuklayarak hapse attığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.