Çok sayıda Amerikalı, Trump’ın müslümanlara karşı söylemlerini protesto etti

  • 26 Ocak 2017
  • 848 kez görüntülendi.
Çok sayıda Amerikalı, Trump’ın müslümanlara karşı söylemlerini protesto etti

ABD’nin Newyork kentinde çok sayıda Amerikalı, Trump’ın ülkeye girecek olan müslümanlara karşı sınırlama getireceği söylemlerine karşı gösteri düzenledi.

New York’un Greenwich Village bölgesindeki Washington Square Park’ta bir araya gelen binlerce Amerikalı, Trump’ı göçmenlik ve Müslüman karşıtı politikaları nedeniyle protesto etti. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından düzenlenen müslümanlara destek gösterisinde “Hepimiz Müslümanız”, ”Faşist ABD’ye hayır”, ”Hepimiz göçmeniz” gibi sloganlar atıldı.

Mitingde konuşan New York kenti saymanı Scott Stringer ise “Bir Yahudi olarak, Müslüman toplumuyla birlikteyim. Çünkü bugün ve her gün New York şehrinde hepimiz bir halkız.” ifadesini kullandı.

New York Belediyesi Kamu Temsilcisi Letitia James de mitingdeki kalabalığa hitabında şunları kaydetti:

“Göçmenlerin ve mültecilerin kanı, teri ve gözyaşı ile daha büyük bir şehir haline geldik. Sınırlarımızı kapatmayacağız. Kıyılarımızı kapatmayacağız. New York’un büyük olmasının nedeni göçmen şehri olmasıdır ve bir sığınak şehridir. Herhangi bir gruba herhangi bir tehdit, siyahi, Müslüman veya Yahudi fark etmez, bu hepimize yönelik bir tehdittir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.