Çöken Plasco binasında kurtarma çalışmaları sürüyor

  • 20 Ocak 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Çöken Plasco binasında kurtarma çalışmaları sürüyor

Tahran’daki alışveriş merkezi Plasco binası dün çıkan yangının ardından tamamen çöktü, olayın üzerinden bir gün geçmesine rağmen enkaz kaldırıma ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Seyyid İmam Ali Hamaney’i temsilen Hüccetül-İslam Seyyid Rıza Takavi bugün Plasco binasının yanması ve çökmesi sonucu yaralanan ve tedavi atlına alınan itfaiyeci yaralıları ziyaret ederek, Ayetullah Hamanei’nin selamları ve bu fedakar ve sorumlu personelin iyileşmesi için dualarını iletti.

İran İçişleri Bakanı Abdur-Rıza Rahmani Fazli de bugün olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Rahmani Fazli yaptığı açıklamada, enkaz kaldırma çalışmalarında iyi ilerleme olduğunu ve bütün ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı, Plasco’nun alt katlarına ulaşmak için iki tünel açılarak, mahsur kalan varsa, onları süratle çıkarmaya çalışıldığını belirtti.

Haberlere göre, canlı arama köpekleri ile arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, İran İtfaiye Kurumu Sözcüsü Meliki, enkaz yığının altındaki gizli ateş ve yüksek sıcaklık yüzünden enkaz altında mahsur kalanların yaşamasının neredeyse beklemediklerini ifade etti.

Dün sabah saatlerinde Tahran İslam Cumhuriyeti Caddesi üzerinde yer alan Plasko binası çıkan yangının ardından çöktü, bu olay sonucu bazı itfaiyeciler ve vatandaşlar hayatını kaybetti ve yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.