Cumhurbaşkanı Müslüman ülke liderlerini tebrik etti

  • 17 Aralık 2016
  • 957 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Müslüman ülke liderlerini tebrik etti

İslami İran Cumhurbakanı Müslüman ülke liderlerine gönderdiği ayrı ayrı mesajlarda, Resul Ekrem’in -saa- kutlu veladetini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşam müslüman ülke liderlerine gönderdiği tebrik mesajlarında, hayir ve rahmet müjdecisi , yüce yaratılışın simgesi ve iyiliklerin örneği olan Resulullah’ın -saa- kutlu veladeti bereketi ile Müslüman milletler arasında kardeşlik ve dostluk bağların daha da gelişmesini umut etti.

Ruhani Müslüan ülkelerin bu değerli miras ve daha fazla çalışma ile İslam’ın nurani ve rahmani çehresini düny ahalklarına tanıtmalarına vurgu yaparken, Muhammedi ümmetin vahdet ve dayanışma ayrıca Nebevi duru çeşmesinden dersler alarak Müslüman ülkelerde barış, huzur ve istikrarın kurulmasını sağlayabileceklerini belirtti.

Bu arada Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri de Müslüman ülkelerde mevkidaşlarına gönderdiği ayrı ayrı mesajlarda alemlere rahmet olarak gönderilen Azimuşan Resul ekrem’in -saa- veladetini tüm müslüman halk ve hükümetlere tebrik etti.

Cihangiri bu kutlu veladetin bereketi sayesinde Müslüman ülkeler arasında şiddet ve aşırıcılığın son bulması, o yüce insanın değerli öğretilerinden alınan derslere mülsüman milletlerin barış, huzur ve kardeşlik yolunda ilerlemelerini diledi.

Ehli Sünnet Müslümanları 12 rebiulevvel ve Şii Müslümanları da 17 Rebiulevvel tarihlerini Resulullah’ın -saa- mübarek veladet yıl dönümü olarak kutlamaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.