Cumhurbaşkanı Reisi: Öğrenciler Günü, düşmanı tanıma, düşmanla mücadele etmek ve basiret günüdür

  • 08 Aralık 2022
  • 79 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Reisi: Öğrenciler Günü, düşmanı tanıma, düşmanla mücadele etmek ve basiret günüdür

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, “Öğrenciler Günü” münasebetiyle Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Reisi bu törende yaptığı konuşmada, ABD’yı dünyanın süper diktatörü olarak nitelendirerek, “Diktatörlük diyorsun; Diktatör kim? Ülkemize bu kadar yaptırım uygulayan diktatördür. Bu dünyadaki en zalim ve diktatör devlet ABD’dir” dedi.
Reisi, Amerikalıların tahrip peşinde olup, güçlü bir İran’ın yerine tahrip edilmiş bir İran’ı görmek istediklerini, onların İran’ı Suriye ve Afganistan’a dönüştürmeye çalıştığını, ancak hesap hatası yaptıklarını ifade etti.
Üniversitenin düşünce odası ve danışmanlık merkezi olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Reisi, öğrencilerin hükümete sorunlarının çözümüne yardım etmesi gerektiğini söyledi.
Bugün üniversitenin düşmana darbe vurduğu için düşmanın eğitim ve bilimsel ilerlemeyi üniversiteden almaya çalıştığını söyleyen Reisi, ancak öğrenciler ve hocaların düşmanı başarısız kıldığını kaydetti.
Reisi ayrıca, “itiraz sesi duyulmalı ve her daim öğrencilerin sözlerini işitmeye kararlıyız” diyerek, itirazın kargaşadan farklı olup, işlerin düzeltilmesine yol açtığını, ancak kargaşanın tahrip ve umutsuzluğa  sebebiyet verdiğini ifade etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.