Cumhurbaşkanı Ruhani: Hükümet selzedelerin yanındadır

  • 18 Ocak 2020
  • 634 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: Hükümet selzedelerin yanındadır

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Belucistan vilayetindeki selzede bölgeleri yakından inceleyerek, selzedelerle yakından görüştü.

İran’ın Sistan ve Belucistan vilayetinde meydana gelen şiddetli yağmur ve sel suları büyük hasara yol açtı. Su baskının yaşandığı bölgelerde İran Silahlı Kuvvetleri, Devrim Muhafızları, Ordusu, sivil halk teşkilatları ele ele omuz omuza selzedelere yardım etmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani da bugün selzede bölgeleri havadan inceledikten sonra, selzedelerle biraraya gelip, sözlerini ve isteklerini dinledi.

Bu bağlamda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, son günlerde selin en çok etkilediği Sistan ve Belucistan eyaletindeki Çabahar kentine geldi.

Afet bölgesine günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Ruhani’nin selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani Çabahar’ın Kelari köyündeki selzedelerle görüştü.

Selzede köydeki durumu ve yardım çalışmalarını yakından inceleyen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, selden etkilenenler için yardım hızının arttırılması için gereken talimatları verdi.

Cumhurbaşkanı burada bölge sakinlerine yaptığı konuşmada, hükümetin selzedelerin yanında olup, sorunlarını çözeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, yıkılan ve zarar gören yollar ve köprülerin yeniden inşası, yaralıların tedavisi ve hasarların telafisi için acil girişimlerin yapılması gerektiğini altını çizdi.

Cumhurbaşkanı ayrıca selzede bölgeleri ziyaret ederken Enerji Bakanı’nın paylaştığı raporuna dikkat çekerek, köylerin elektriğinin bağlandığını, geriye kalan diğer sorunların çözümü için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında, Kudüs Gücü Korgeneral Kasım Süleymani’nin hizmetlerine dikkat çekerek, düşmanlar ve Siyonistlerin Korgeneral Kasım Süleymani’ye suikast düzenlediklerini, ancak İran halkının düşmanların komplosu karşısında cesaret ve mukavemetle birlikteliğini ortaya koyduklarını söyledi.

Korgeneral Süleymani’nin yıllarca bu vilayet, tüm ülke ve komşu ülkelerin güvenliği için emek verdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ruhani, “milletimiz bu kahraman komutana minnettardır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı konuşmasında ayrıca, Devrim Muhafızları, Ordu, Besic (Gönüllü Seferberlik Teşkilatı), yardım ekipleri ve tüm halkın yardım için ele ele verdiklerini ifade etti.

Son günlerde İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, Devrim Muhafızları Başkomutanı Tümgeneral Muhammed Selami ve  Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan de sel bölgesine ziyarette bulunmuştu.

İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi, Kirman, Hürmüzgan ve Sistan ve Belucistan vilayetlerinde aşırı yağışların yol açtığı sel felaketinde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.