Cumhurbaşkanı Ruhani: Hz.Fatıme(S) tarih boyunca dünya kadınları için en iyi örnektir

  • 07 Mart 2018
  • 1.197 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: Hz.Fatıme(S) tarih boyunca dünya kadınları için en iyi örnektir

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece Peygamberimizin biricik kızı Hz. Fatıme(S)’nın doğumunu tebrik ettiği açıklamasında, onun her zaman dünya kadınları için örnek olacağını söyledi.

Hicri kameri 20 cemadiyessani 1439 Cuma ve 9 Mart 2018 Hz. Fatıme (S)nın doğumunun yıl dönümüdür. Bugün ayrıca İslam Cumhuriyeti takviminde ise ‘kadın ve anne’ günü olarak isimlendirilmiştir.

İRNA’nın haberine göre, İran cumhurbaşkanı Ruhani, İran kültür inkılabı yüksek konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, İslam ve öğretilerinde kadının makamının çok yüce olduğuna yer verildiğini ve İslam inkılabının 40 yıllık ömründe de bu minval üzere kadınların hak ve hukukuna ve kadınların sosyal hayatın her alanında yer almalarına özel ilgi gösterildiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, annelerin toplumun terbiyesi ve kültürel yükselmesinde  çok önemli yerinin olduğunu belirterek, ”kadınlar ve annelerin İran’da istiklal, inkılab ve mukaddes savunmada çok büyük haklarının olduğunu’ bildirdi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, ayrıca İslam cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni ile Hz. Fatıme(S)’nin doğum yıldönümlerine işaretle,  ”İmam Humeyni’nin seçkin bir şahsiyet olduğunu  ve İslam’a büyük hizmetler ettiğini ve ayrıca İran milletinin izzeti ve bağımsızlığında eşsiz hizmetlerinin olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.