Cumhurbaşkanı Ruhani: İran halkı asla Cumhuriyet ve İslam’dan el çekmeyecek

  • 31 Ocak 2018
  • 920 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: İran halkı asla Cumhuriyet ve İslam’dan el çekmeyecek

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nizamın cumhuriyet ve İslami özelliğinin, İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin bir hatırası olduğunu bildirerek, yüce İran halkının asla nizamın cumhuriyet ve İslami özelliğinden el çekmeyeceğini bildirdi.

İslam İnkılabının zaferi yıl dönümü eşiğinde bugün bakanlar kurulu ile birlikte İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu İmam Humeyni’nin (r.a) türbesini ziyaret ederek İmam’a olan biatin yenilemesi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “O günlerde, dini  değerler ile halka dayanan bir hareketin baştan ayağa silaha bürünen Şah rejimini devirerek kendi kaderine hakim olabileceğini kimse düşünmüyordu” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerine şunları da ekledi: Eski rejimde hükümetten sorumlu olan herkes, Şah’ın karşısında boyun eğmek dışında başka bir göreve sahip değildi, ancak İmam Humeyni (r.a), halkın yardımı ve İslam’ın vasıtasıyla İslama dayanan bir devlet oluşturdu. Yani İmam’ın bize armağan ettiğinin esasını cumhuriyet ile islamiyet olarak tanımlayabiliriz ve tabii ki milletimiz de bunlardan asla el çekmeyecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.