D-8 Ülkeleri, 26-28 Ocak Tarihlerinde Tahran’da Toplanacak…

  • 22 Ocak 2015
  • 861 kez görüntülendi.
D-8 Ülkeleri, 26-28 Ocak Tarihlerinde Tahran’da Toplanacak…

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) 4. Sanayi Bakanları Toplantısı, 26-28 Ocak tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenecek.

Tahran’da 26-28 Ocak’ta düzenlenecek toplantıya Türkiye’den Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’ın katılması bekleniyor.

D-8 Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, 26-27 Ocak’ta uzmanlar ve müsteşarlar düzeyinde gerçekleştirilecek teknik toplantıların ardından üçüncü günkü toplantı 28 Ocak’ta D-8 üyesi ülkelerin sanayi bakanları düzeyinde olacak.

Toplantıya Türkiye’den Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın, özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik heyetle katılması bekleniyor.

D-8’in kurulmasına yönelik ilk adım, Türkiye’nin daveti üzerine İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın katılımıyla 22 Ekim 1996 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “Kalkınmada İşbirliği Konferansı” ile atılmıştı. Bu konferansın ardından gerçekleştirilen hazırlık çalışmaları mahiyetindeki üç komisyon ve iki dışişleri bakanları konseyi toplantısını müteakip, 15 Haziran 1997 tarihinde İstanbul’da yapılan Devlet/Hükümet Başkanları Zirvesi ile D-8 resmen kurulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.