DEAŞ teröristleri tarihi camiyi havaya uçurdu

  • 22 Haziran 2017
  • 1.184 kez görüntülendi.
DEAŞ teröristleri tarihi camiyi havaya uçurdu

Terör örgütü DEAŞ’ın Irak’ın Musul kentinde bulunan tarihi Büyük Nuri Camisi ile birlikte 800 yıllık El Hadba minaresini havaya uçurduğu bildirildi.

El’Alem kanalının bildirdiğine göre, camiye yönelik sözkonusu saldırının yıkımı Iraklı güçlerin camiye 50 metre kadar yaklaştıkları anda gerçekleştiği bildirildi. (Musul Operasyonlar Komutanlığı’nda görevli Korgeneral Abdulemir Yarullah tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Güçlerimiz 50 metre uzaklıktayken terör örgütü DEAŞ, Musul’daki tarihi Büyük Nuri Camii ve onun Minaresini patlatarak havaya uçurdu.” ifadesini kullandı.)

Bu arada Musul’dan güvenilir  kaynaklar,  teröristlerin ayrıca dün Musul’dan ayrılmak isteyen 60 aileyi tutukladıktan sonra camiye götürdüğünü ve orada bulunan Iraklıların tamamının patlamada öldüğünü bildirdiler. Teröristlerin daha önceden camiye patlayıcı yerleştirdikleri anlaşılıyor.

Teröristler son aylarda aldıkları ağır yenilgiler ardından başta cami, hastane, santral gibi umuma ait ve altyapı tesislerini yerle bir ederken sivillere yönelik cinayetlerini arttırmak suretiyle intikam almaya ve de örgüt içinde parçalanmışlığı önlemeye çalışıyor.

Bu arada Irak meclisi başkanı, sözkonusu caminini patlayıcıyla imha edilmesini  teröristlerin hasta düşünceli olduklarını ve intikamcı tutumunu sergilediğini gösterdiğini söyledi.

Büyük Nuri Camisi, 6.Hicri yılında Nurettin Zengi tarafından yapılmıştı. Daha önce bir kaç defa restorasyondan geçen Nuri Camisi son olarak 1944 yılında restore edilmişti. Cami ve minaresi, Musul’da en büyük tarihi eser olarak biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.