DEBKA:Suriye muhaliflerini İsrail destekliyor

  • 08 Aralık 2014
  • 901 kez görüntülendi.
DEBKA:Suriye muhaliflerini İsrail destekliyor

Siyonist rejim istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi Suriye’nin güneyindeki militanların ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Ürdün tarafından desteklendiğini ve İsrail rejiminin 2015 ilkbaharında Hizbullah ile geniş kapsamlı bir savaşı öngördüğünü yazdı.

İslamianaliz’in haberine göre Siyonist rejim istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi Suriye’nin güneyindeki militanların ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Ürdün tarafından desteklendiğini ve İsrail rejiminin 2015 ilkbaharında Hizbullah ile geniş kapsamlı bir savaşı öngördüğünü yazdı.

Site ayrıca Hizbullah’ın güçlerini bu muhtemel savaşa hazırlık için Suriye’den geri çekmekte olduğunu iddia etti. Analize göre Hizbullah’ın bu hamlesinin arkasında şu sebepler yatıyor:

“1. Suriye-Lübnan sınırındaki Kalamun dağlık bölgesinde yeniden örgütlenmek. Zira Hizbullah’ın ve İran Devrim Muhafızlarının stratejistlerine göre önümüzdeki Hizbullah-İsrail ile Hizbullah-IŞİD arasındaki i çatışmalar burada kopacak.

2. Kalamun’daki üsleri Suriye toprağından İsrail’e füze fırlatabilmek amacıyla fırlatma rampasına dönüştürmek.

Hizbullah Kalamun operasyonlarıyla İran, Suriye ordusu, El Kaide, IŞİD ve Gazze’deki Hamas’ın da katılacağı büyük bir savaşa ya da farklı üslerden doğacak İsrail karşıtı uzun süreli çatışmalara hazırlanıyor.”

Öte yandan analizde Rusya’nın 30 Kasım’da Şam’a S-300 hava savunma füzelerini ve ordusunun ihtiyaç duyduğu diğer silahları teslim edeceği sözünü vermesine ve aynı şekilde İran’ın Hizbullah’a İsrail’in her yerine nokta atışı yapabileceği F-110 füzelerini gönderdiğini ilan etmesine de işaret ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.