Dehgan: Musul zaferi Irak için milli bir başarıdır

  • 23 Temmuz 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Dehgan: Musul zaferi Irak için milli bir başarıdır

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, Musul zaferinin Irak için büyük milli bir başarı olduğunu söyledi.

Tahran’da temaslarda bulunan Irak Savunma Bakanı İrfan Mahmud Abdülğafur El Heyali ile görüşen Dehgan, ‘’Musul zaferinin Iraklı tüm kesimlerin birliği olmadan elde edilmeyeceğine inanıyoruz ve bu zafer büyük milli bir başarıdır’’ dedi.

Dehgan, Irak’ın birlik ve toprak bütünlüğünü tüm ıraklıların istikrar, sebat ve menfaatleri doğrultusunda olduğunu belirterek, bunun aksi bir hareketin İran için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bazı bölge ülkelerinin terörizmi desteklediklerini ve ABD ile Siyonist rejimle birlikte bölgede istikrarsızlık yarattıklarını ifade eden Dehgan, ‘’Terörizm ve destekleyicileri için bölgesel ve uluslararası bir ittifak yaratılmalı zira bu durumda terörün kökenlerinin kazıtılmasını umut edebiliriz’’ dedi.

Irak güvenliğinin İran güvenliği olarak gördüklerini ifade eden Dehgan, ‘’Bunun için Irak devleti ve milleti ile işbirliği yapacağız ve desteklerimize devam edeceğiz ve tüm siyasi, ekonomik ve askeri güçlerimizi Irak’ın yanında o ülkenin istikrar ve güvenliği için kullanacağız’’ dedi.

Dehgan, Irak Savunma Bakanının Tahran ziyareti ve iki ülke arasında savunma işbirliği anlaşması imzalanmasının bu süreci hızlandırma temennisinde bulundu ve , ‘’İran IŞİD ile mücadelede Irak yanında olduğu gibi, imar döneminde de tüm gücü ile İran’ın yanında olacaktır.

El Heyali de İran’a yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran devleti ve millerinin özellikle İran silahlı kuvvetleri ve savunma bakanlığının terörizmle mücadeledeki belirleyici rolüne teşekkür ederek, ‘’Biz geçmiş tecrübelere dayanarak aydınlık bir gelecek istiyoruz’’dedi.

Irak ordusunun Irak milleti ile ilişkisini çocuk-baba ilişkisine benzeten Heyali, bu birlikteliğin İran ordusunun istikrarsızlık ve tehditlerin giderilmesine neden olduğunu söyledi.

Irak dini mercileri ne öven Heyali, Ayetullah Sistani’nin tarihi fetvasının Irak milletinin ayağa kalkmasına sebep olduğunu ve bu fetvanın Irak ordusu için büyük bir dayanak olduğunu belirterek, ‘’Bizim zaferimiz bu tarihi fetva ile garantilendi’’ dedi.

Heyali İran ve Irak arasında savunma alanındaki işbirliğinin gelişmesine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.