Dera – Kunaytra – Şam Kırsalları Üçgeninde Stratejik Bölgeler Suriye Ordusunun Hakimiyetine Geçti…

  • 28 Şubat 2015
  • 1.032 kez görüntülendi.
Dera – Kunaytra – Şam Kırsalları Üçgeninde Stratejik Bölgeler Suriye Ordusunun Hakimiyetine Geçti…

Suriye Ordu birliklerinin Dera kırsalının kuzeybatısı, Kunaytra kırsalının doğusu ve Şam kırsalının güneybatısından oluşan üçgende İsrail’in desteklediği Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve diğer terör çetelerine karşı birçok eksenden önemli ilerlemelerini sürdürüyor.

Vatan koruyucularının bölgede darmadağın olan terörist artıklarının son toplanma merkezlerini etkisiz hale getirmesinin ardından Tel Karin ve diğer bazı stratejik bölgeleri tamamen kontrolleri altına almayı başardığı belirtildi.

Askeri kaynak ordu birliklerinin Dera kırsalının kuzeyi Hebbariye, Hurbat Sultana, Hamrit ve Tel Karin’de Nusra Cephesinden yüksek sayıda teröristi öldürmesi ve silahlarını imha etmesinden sonra kontrolü ele geçirdiklerini belirtti.

Ordu birlikleri bölgede ardı ardına düzenlediği başarılı operasyonlar sonucunda bu ay içerisinde Deyr el Ades, Denaci ve Deyr Maker beldelerinde güven ve istikrarı sağlamıştı. Aynı zaamanda Tel Masih, Tel Mur’i, Tel el Arus ve Tel el Serce’y i hakimiyeti altına almıştı. Operasyonlarda aralarında Nusra Cephesinin sözde güneydeki askeri emiri Ürdün uyruklu ‘Ebu Ömer Muhtar’ın bulunduğu çok sayıda Nusralı terörist öldürülmüştü.

Nusra Cephesinin stratejik derinliği sayılmasyıla birlikte Şam, Dera ve Kunaytra’nın buluşma noktasını temsil eden bölgedeki köy, belde ve tepelerin ordu birliklerinin hakimiyeti altına alınmasıyla terör çetelerin Suriye halkına yönelik terör saldırılarında bulunmak ve devletin alt yapısını yıkmak için düşman İsrail ile ikmal ve destek yolları kapatılmış oldu. Aynı zamanda Nusra Cephesi ve muhtelif adlandırmalar altında Güney Bölgesinde mevcut teröristler etrafındaki çember gittikçe daralmış oldu.

Öte yandan terörist örgütler sosyal paylaşım sayfalarında, bölgede birçok eksende saflarında ağır kayıplara uğradıklarını, aralarında Hasan Kasım, Mef’alani, Nevvaf Musa Nezzal, Abdürrahman Mus’ab Fervan, Yahya Subh ve Halit Felaha’nın bulunduğu, çok büyük sayıda teröristin ölü düştüklerini itiraf etti.

Bu arada ölen teröristler arasında Suriyeli olmayan birçok yabancı bulunurken terör çeteleri ölülerinin cesetlerini çekemedi. Çeteler arasında panik ve korku yaşanırken, ordu birliklerinin önünden gruplar halinde kaçışmaya başladı. Çete elebaşları ise histerik bir şekilde imdat ve yardım talep etmeye çalıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.