Destgayb: Filistin halkının haklarını takip etmek İran meclisinin önceliklerindendir

  • 15 Şubat 2017
  • 1.181 kez görüntülendi.
Destgayb: Filistin halkının haklarını takip etmek İran meclisinin önceliklerindendir

İslami İran Meclis Başkanı müşaviri Ahmed Rıza Destgayb, Filistin halkının haklarının alınmasını takip etmenin İran meclisinin önceliklerinden olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ahmed Rıza Destgayb, Umman senato ve şura meclisleri başkan vekilleri Salih el’Efsani ve bayan el’Nevati ile görüşmesinde, İran meclis başkanı Laricani’nin Tahran’da yapılacak Filistin’e Destek Uluslararası Konferansı’na davet mektubunu sundu.

Destgayb, sözkonusu görüşmelerde, İran meclisinin, Filistin konusunu canlı tutma hedefinde olduğunu belirterek, Filistin halkının haklarının alınması konusu amacıyla sözkonusu konferansın düzenleneceğini söyledi.

İranlı yetkili, mazlum Filistin halkının İslam dünyasının şimdiki esef verici durumundan her halükarda zarar gördüğünü belirterek; ”siyonist İsrail rejimi, şimdiki bu durumu suistimal ederek Filistin halkı aleyhindeki sultacı ve cinayete dayalı siyasetlerini daha da arttırmaktadır’ dedi.

Destgayb, İran ve Umman arasında kardeşçe ilişkilerin geliştirilmesini bölge ile İslam dünyasının sebat ve barışının yararına olduğunu söyledi.

Salih el’Fesani de, İran parlamento heyeti ile görüşmesinde İran ile dostane ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparken, İran’ın Filistin konusuna İslam dünyasının en önemli meselesi olarak baktığını ve bundan dolayı İran’ın tutumunun takdire şayan olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.