Devrim Muhafızları BaşKomutanı: Düşmanın Hiçbir Adımını Cevapsız Bırakmayacağız

  • 26 Kasım 2019
  • 825 kez görüntülendi.
Devrim Muhafızları BaşKomutanı: Düşmanın Hiçbir Adımını Cevapsız Bırakmayacağız

İran’da, geçen haftaki benzin zammını bahane ederek yıkıcı faaliyette bulunan isyancılara tepki amacıyla başkent Tahran’da gösteri düzenledi.

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Tahran halkının “İnklılap” meydanında düzenlediği “ülke güvenliğine destek gösterisi”nde yaptığı konuşmada gündemdeki önemli meselelere dikkati çekti.

Selami, “Büyük bir uluslararası savaştayız. Sokaklarımızda başlayan savaşın senaryosu uluslararası boyuta sahipti. Bu savaş tamamlandı. Düşmanın hiçbir adımını cevapsız ve intikamsız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

İsrail’e “ABD’yi beklemeyin çünkü onlar siz yok edildikten sonra imdadınıza yetişir” diye seslenen Selami, olayların arkasında olduğunu iddia ettiği ülkeleri şu sözlerle hedef aldı:

“ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan’a sesleniyorum: Bizi meydanda denediniz ve güçlü bir tokat yediniz ancak cevap veremediniz. Dünya bu tokatların bazılarını gördü bazılarını görmedi. Bekleyin. Kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz.

“Düşmanlar milyarlarca dolar harcadı, ama hiç bir sonuca varmadılar diyen Selami, İran halkına hitaben; “Onlar bize karşı ekonomik savaş içindeler. Gizli bilgilere dayanarak size bir haber vereceğim. Bu ülkelerin büyükelçilerinden birisi diğer büyükelçiler ile bir araya gelerek onlara demiştir ki: Avrupalılara İran’ın petrol gelirlerinden bağımsız hale gelmek üzere olduğunu söyleyiniz. Bir çareyi düşünün, yoksa İran milletinin ekonomisi kısa zamanda petrolden bağımsız olacak” açıklamalarında bulundu.

Tümgeneral Selami, “milletimizin can, mal ve namusuna zarar veren herkes başkalarına da ibret olacak şekilde cezalandırılacaktır. Biz nezaket ve sabır gösterdik. Ama dikkatli olunuz, çünkü sabrımızın da bir sonu var. Düşmanlar, İran milleti huzurunda saygı ve nezaket göstermeli.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.