Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu Komutanı General Kaani: Amerikalılar savaş alanının adamı değiller

  • 21 Aralık 2022
  • 139 kez görüntülendi.
Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu Komutanı General Kaani: Amerikalılar savaş alanının adamı değiller

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Ordusu komutanı tuğgeneral İsmail Kaani, direnişin İslam dininde direnmenin bir ilke olduğunu belirterek, ”Amerikalılar savaş alanlarının adamı değiller ve asıl sahnede kaybettiler.”açıklamasında bulundu.

Kudüs ordusu  komutanı, dün, İran’ın Yemen’deki eski büyükelçisi “Hasan İrlu”nun şehadetinin birinci yıl dönümünde düzenlenen törende,  Amerikalıların son yirmi yıldaki davranışlarına ve tek kutuplu bir dünya oluşturma çabalarına dikkat çekerek şöyle dedi: “ABD, bölgede güvensizliği yaymak için Siyonist rejimi bölge halkına musallat etti.’

İran’ın Batı Asya bölgesinde direnişin merkezi olduğunu söyleyen Kaani, konuşmasının devamında şöyle dedi: ”Direniş ekseni, düşmanla ana yüzleşme alanıdır ve son 20 yılda şehit general Kasım Süleymani gibi kahramanların varlığı sayesinde bu eksen ABD ve Siyonist rejime karşı zafer kazanmıştır ve Amerikalılar, yedi trilyon dolara ve onbinlerce ölüme mal olmasına rağmen, sonuçta sefalet ve yenilgi dışında bir şey görmedi.”

Kaani, terör rejimi İsrail’in durumuna da değinerek şöyle dedi:”Bugün Batı Şeria’da her hafta Siyonistlere yönelik 40-50 operasyon yapıldığı bir durumdayız. Bu sayı Tahran’ın iki katı büyüklüğündeki Batı Şeria’da günde 10 operasyon demektir. Bugün Siyonist rejim çaresiz kaldı ama sisteme baskı yaparlarsa sistemin yolundan sapacağını düşünüyorlar.”

Kaani, konuşmasının devamında şöyle dedi: Şehit Süleymani’yi katlettikleri gün onlara evlerini satıp Filistin’i terk etmelerini söyledik. Bugün işgal altındaki topraklarda eski Yahudi şahsiyetlerin, İsrail’den gitmek için bir örgüt kurduklarını görüyoruz. Bugün Siyonistler ciddi bir baskı altında ve olumsuz propaganda yapmaktan da çekinmiyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.