Direniş kahramanları, şehadet yıldönümünde anılıyor

  • 02 Ocak 2022
  • 257 kez görüntülendi.
Direniş kahramanları, şehadet yıldönümünde anılıyor

Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis şehadet yıldönümlerinde, İslami İran ve Irak başta olmak üzere çeşitli ülkelerde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

ABD’nin terörist ordusu 3 ocak 2020 yılında Bağdat havalimanı yakınlarında Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski Komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis ve beraberindeki 8 kişiyi düzenledikleri terör saldırısı sonucu şehit oldular.

Bu olay üzerinden 2 sene geçti. Ancak o büyük şehitlerin dostları, onları onutmuş değiller ve çeşitli ülkelerde direniş kahramanları için anma etkinlikleri düzenliyorlar.

Bu çerçevede İslami İran, Irak, Lübnan, Suriye ve Azerbaycan Cumhuriyeti gibi birçok ülkede direniş kahramanları için anma etkinlikleri düzenlendi.

Dün Irak’ın başkentinde milyonluk yürüyüşte ABD protesto edildi.

İslami İran’da da etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Dün ve bugün başkent Tahran dahil ülkenin çeşitli kentlerinde Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis için anma etkinlikerli düzenlendi.

İstanbul’dan Şehit Süleymani aşıklarından oluşan bir grup dao şehitin pak mezarının bulunduğu Kerman kentine doğru hareket ettiği bildirildi.

İran İslam Cumhuriyeti’nde düzenlenen etkinliklerde konuşan yetkililer ise, Şehit Süleymani’nin şahsiyeti ve mücadelesini anlattılar.

Bu doğrultuda, İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, bugün meclisteki konuşmasında, şehit Korgeneral Hac Kasım Süleymani hiç bir süper güce karşı teslim olmadığını ve onlara karşı son nefesine kadar direnerek planlarını etkisiz hale getirdiğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı da Şehit Kasım Süleymani ve dava arkadaşlarının şehadetinin ikinci yıldönümü eşiğinde Amerika hükümetinin bu cinayet karşısında kesin uluslararası sorumluluğa sahip olduğunu belirtti.

İran dışişleri eski bakanı Muhammed Cevad Zarif ise, Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetinin ikinci yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda, ”Dünyanın, Trump, Netanyahu ve ortakları gibi korkaklara değil, Süleymani gibi savaşçılara ihtiyacı var.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.