Dış Güçler Tüm Bölgede Zayıflatma ve Parçalama Planlarına Devam Edecek

  • 09 AÄŸustos 2017
  • 1.278 kez görüntülendi.
Dış Güçler Tüm Bölgede Zayıflatma ve Parçalama Planlarına Devam Edecek

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad; Tunus’ta bir dizi siyasi partiyi temsil eden ve Mübareke el Berahmi başkanlığında Suriye’yi ziyaret eden parlamenter bir heyeti kabul etti.

Görüşmede  Esad; Arap ülkelerindeki zayıflık noktaların benzediğini; dış güçlerin de Arap ülkelerine karşı plan ve hedeflerinin de bir olduğunu kaydetti. Esad fakat bu plan ve hedeflerin muhtelif başlıklar ve adlandırmalar altında hayata geçirilmeye çalışıldığını ifade etti. Bölge halklarının söz konusu plan ve hedeflere ilişkin bilincinin arttığını dikkat çeken  Esad; dolayısıyla deneyim alışverişi, koordinasyon ve işbirliğinin büyük bir önem kazandığını, parlamenter ve daha başka düzeylerdeki ziyaretlerin de bu konuda önemli rol oynayacağını vurguladı.

Beşar Esad bu ziyaretlerde sadece mevcut duruma ilişkin değil, geleceğe ilişkin diyalogun yapılması önemine dikkat çekerken, öyle ki dış güçlerin tüm bölge ve halklarını hegemonyaya alma, zenginliklerini sömürme, zayıflatma ve parçalama planlarına devam edeceklerini belirtti.

Konuk heyet üyeleri ise Suriye ziyaretlerinden amacın, bunca yıldır dış güçlerden sınırsız destek alan teröre karşı onurlu bir mücadele veren Suriye ile dayanışmakla birlikte Tunus halkının Suriye’ye desteklerini ifade etmek olduğunu belirttiler. Suriye hükümetinin terörle mücadeleye eş zamanlı olarak ulusal uzlaşmalara verdikleri önemi öven heyet üyeleri; iki kardeş ülke parlamentoları arasında tüm alanlarda koordinasyon ve işbirliğini pekiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.