Doğu Guta’da ABD yapımı silahlar bulundu

  • 22 Ocak 2018
  • 1.308 kez görüntülendi.
Doğu Guta’da ABD yapımı silahlar bulundu

Suriye güvenlik güçleri, Doğu Guta bölgesinde yapımı daha çok ABD olan silahlar ele geçirdiler.

İRİB’in SANA haber ajansına dayanarak verdiği habere göre, Suriye güvenlik birimleri,  dün ırkçı İsrail, Suudi Arabistan, ABD ve daha başka devletlerin desteklediği teröristlerin bulunduğu güney bölgesinden Şam kırsalı Doğu Guta bölgesinde en’Nusra Cephesi teröristlerine giden büyük miktarda silah ve mühimmat yüklü bir kamyon ele geçirdi.

Güvenlik kaynağı kamyon ve onu kullanan teröristlerin sıkı bir pusuya düşürülmeleri ardından taşıdıkları muhtelif tür silah ve mühimmata el konulduğunu aktardı.

Uluslar arası terör örgütü Nusra Cephesine giderken yakalanan silah ve mühimmatların önemli bir kısmının ABD yapımı olduğuna dikkat çeken kaynak, bu silah ve mühimmatların arasında ciddi miktarda uyuşturucunun da ele geçirildiğinin altını çizdi.

Daha önce Suriye ordusu Suriye’de Batılı ülkelerin teröristlere yardım amaçlı gönderdikleri silah ve teçhizatları ele geçirmişlerdi.

Bu arada Suriye Ordusu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ordu birliklerinin İdlib kırsalının güneydoğusunda Nusra Cephesi ve müttefiklerine karşı nitelikli başarılı operasyonları sonucunda Ebu el Zuhur Havaalanını kurtarıp kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Genel komutanlık iki gün önce ilan ettiği askeri beyanatta destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde sürdürülen operasyonlar sonucunda kurtarılan havaalanında teröristlerin yok edilmeden önce yerleştirdikleri bomba düzenekleri ve mayınları temizleme operasyonunun başlatıldığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.