Doğu Musul Bir Hafta Sonra Özgür

  • 31 Aralık 2016
  • 1.063 kez görüntülendi.
Doğu Musul Bir Hafta Sonra Özgür

Sputnik haber sitesinin Irak polis komutanlarından Raad Şaker Cevdet’e dayanarak verdiği habere göre, dün Musul’un batısında 4’ü IŞİD elebaşlarından olmak üzere 25 teröristin öldürüldüğünü ve bunların arasında  başka ülkelerin uyruklularının da  olduğunu bildirdi.

Sözkonusu Iraklı polis yetkilisi, Musul’un güneyinde en az 500 mültecinin iskan edildiğini bildirirken, terör örgütü Irak güçlerinin  Musul’da ilerlemesini önlemek için  sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor.

Bu arada Irak Parlamentosu Sözcüsü Abdülhak Bargum, Musul operasyonunda son 4 hafta sükunetin hakim olduğunu, Irak ordusunun şehri IŞİD’den kurtarmanın ikinci aşamasına geçtiğini söyledi. Irak ordusu taarruza İntisar ilçesinden başladı, bunun için şehrin güney kırsalından bu ilçeye binlerce asker kaydırıldı. Terörle mücadele güçleri Kuds ve Karama semtleri için savaşıyor. Irak ordusunun 9. Ordu Tümeni ve Federal Polis, Musul’un güneyindeki Selam ve Şimaa mahallelerinde savaşıyor. Askerler ayrıca Vahda ve Somer semtleri ile Selam Hastanesi’ni teröristlerden kurtarma hedefinde.

Öte yandan Ninova’nın gönüllü koruyucularından Mahmud Surcı, açıklamasında, “Irak ordusunun, Musul operasyonunun 2. aşaması kapsamındaki ani saldırısı sonucu teröristler ciddi bir mukavemet gösteremedi. Bunun ve yeni cephelerin açılması sayesinde Irak ordusu başarıyla şehrin merkezine doğru ilerliyor” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde, Musul’un doğusunda büyük zaferi beklediklerini dile getiren Mahmud Surcı, “Doğu Musul’un haftaya tamamen teröristlerden özgürleşmesini bekliyoruz” dedi.

ABD askerlerinin operasyona katıldığı iddialarını reddeden gönüllü asker, uluslararası terörle mücadele koalisyonundan ABD’li danışmanların sadece Irak ordusuna tavsiyeler verdiğini ve istihbarat sağladığını söyledi.

Bilindiği gibi Musul’u kurtarma operasyonunun birinci aşaması 17 ekim tarihinde Irak başbakanının emriyle başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.