Doğu Suriye sakinlerinin evleri Amerikan ordusu tarafından işgal ediliyor

  • 22 Ağustos 2022
  • 198 kez görüntülendi.
Doğu Suriye sakinlerinin evleri Amerikan ordusu tarafından işgal ediliyor

Suriye yerel kaynakları Pazar gecesi Amerikan terörist askerlerinin destekçileri sözde Kürt milislerle birlikte Suriye’nin doğusunda Suriye vatandaşlarının evlerini işgal ettiğini bildirdi.

İRNA’nın haberine göre Sputnik haber ajansı, Deyr’uz Zur’a bağlı Ziban kasabasında çok sayıda sivilin evinin  Amerikan askerleri ve himayesindeki Kürt unsurlar tarafından işgal edildiğini bildirdi.

Sözkonusu kasaba, El’Omer petrol sahası yakınında bulunuyor.

Bu petrol sahası, Amerikan kuvvetlerinin Suriye’nin doğusundaki en büyük yasadışı üssünü inşa ettiği en büyük petrol sahasıdır.

Güvenilir yerel kaynaklar, Suriyeli Kürt unsurların bölge halkına ait 5 evi işgal etmelerinin ardından bölge sakinlerinin Amerikan unsurlarını protesto ederek yolları kapattıklarını bildirdiler.

Amerika’nın Suriye’nin doğusunda, Suriye’nin petrol ve gaz kaynaklarını bir halka şeklinde çevreleyen yaklaşık 28 askeri üssü bulunuyor.

Bu arada Suriye Petrol Bakanlığı geçen hafta Amerikan işgal kuvvetlerinin ve paralı askerlerinin Suriye’nin doğu bölgelerinden her gün yaklaşık 66 bin varil petrol çaldığını açıklamıştı.

Öte yardan yerel kaynaklar dün verdikleri haberde,  Amerikan işgal güçlerinin kendisine bağlı “DSG” milisleriyle işbirliği içinde Suriye sahalarından çalıntı petrolü taşıyan 137 tankerden oluşan bir konvoyu yasadışı Mahmudiye geçidinden Irak topraklarındaki üslerine naklettiğini bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.