Dr. Salah El-Berdevil: Gazze’de İnsani Durum Giderek Kötüleşiyor…

  • 04 Aralık 2014
  • 868 kez görüntülendi.
Dr. Salah El-Berdevil: Gazze’de İnsani Durum Giderek Kötüleşiyor…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, işgal rejimiyle Mısır’ın kuşatmayı daha da ağırlaştırmaları ve uzlaşı hükümetinin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesi sonucu Gazze’deki insani durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

Bugün (4 Aralık Perşembe) konuyla ilgili basın toplantısı yapan Hamas lideri El-Berdevil, Gazze’deki insanlık dramına değinerek “işgal rejiminin yanında Mısır da Gazze’ye uyguladığı ambargoyu sürdürüyor. Rafah kapısı en son iki günlüğüne, Mısır’dan Gazze’ye geçmek isteyip geçemeyenlerin geçişi için açıldı. Gazze’de tarafında bekleyen ve acilen dışarı çıkmak isteyen 600’den fazla hasta ve yaralıdan ise bir tek kişi çıkış yapamadı. İşgal rejimi de aynı şekilde sınır kapılarını kapatıyor ve Gazze’nin yeniden imarı için gereken malzemenin geçmesine izin vermiyor” dedi.

Filistin Yönetimi’nin uygulamalarının işgal rejimi ve Mısır’ın uygulamalarıyla örtüşmesinin üzüntü verici olduğunu belirten El-Berdevil, Filistin Yönetimi’nin uzlaşı hükümetinin çalışmalarını aksatmasının, Hamas’a karşı basın yayın yoluyla tahrik ve saldırılarına devam etmesinin ise kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Bütün bunlarla direnişi zayıflatmanın amaçlandığına dikkat çeken El-Berdevil, boğazını sıkmakla direnişin ve Filistin halkının işgalcinin dayattığı emri vakiyi kabul edeceğini veya direnişin silahını bırakacağını düşünmenin yanlış olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.