Dünya Amerika’nın tek yanlılık afetine karşı birleşmeli

  • 17 Ekim 2020
  • 879 kez görüntülendi.
Dünya Amerika’nın tek yanlılık afetine karşı birleşmeli

İran İslam cumhuriyeti BM genel kurulu 3. Komitesi temsilcisi Amerika’nın Korona pandemi döneminde BM’nin tutumuna kayıtsız kalmasından esef duyduğunu belirterek dünya toplumundan Washington’un tek yanlı afetine karşı birlik olması gerektiğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Muhammed Zareian BM’in oturumunda, Korona salgınının başından itibaren BM’in, tek yanlı yaptırımların yıkıcı etkileri, dayanışma zarureti ve tüm insan haklarına tamamen saygı duyulması gerektiğini resmiyete tanıdığına işaretle, buna rağmen Amerika’nın Korona sorununu daha yoğun yaşanan ülkelere karşı tek yanlı ve illegal yaptırımlar uyguladığını ve bu konuya karşı daha da kayıtsız kaldığını belirtti.
Zareian Korona salgını döneminde İran’a maksimum baskı ile başta toplumun en hassas kesimi olan kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve hastalar olmak üzere insanların yaşam ve sağlık hakkını ihlal ettiğini söyledi.
İran temsilcisi Amerika tarafından bir çok ülkeye yönelik tek yanlı cezalandırıcı eylemlerinin sınır ötesi etkilerinin diğer ülkelerin hakimiyeti, yetki sahibi kurum ve şahsiyetlerin yasal çıkarları, serbest ticaret ve gemiciliği etkilediğini ve gelişme hakkını ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.
Temel ürünler ve hatta ilaç ve tıbbi cihazları kapsayan Washington’un zalimane ve tek yanlı yaptırımları başta Korona hastaları olmak üzere, Amerika’nın yaptırımlarına maruz kalan halklara büyük sorunlar oluşturmuştur.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de son zamanlarda Korona salgınının en yoğun olduğu dönemde Amerika’nın hasmane siyasetlerini eleştirerek dünyanın artık Amerika’nın ekonomik terörizmi ile düğümlenen tıbbi terörizmine karşı sessiz kalamayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.