Dünya Barış Konseyi: ABD’nin saldırısının arka planında “Büyük Ortadoğu Projesi” yatıyor

  • 07 Nisan 2017
  • 1.295 kez görüntülendi.
Dünya Barış Konseyi: ABD’nin saldırısının arka planında “Büyük Ortadoğu Projesi” yatıyor

ABD’nin Suriye hava üssüne düzenlediği füze saldırısının ardından, Dünya Barış Konseyi (WPC), konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

WPC, yaptığı açıklamada, gerçekleşen saldırının Suriye’ye dönük olan emperyalist müdahaleyi tırmandıran bir gelişme olduğunu belirtti.

ABD bombalamalarının Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğunu belirten WPC, Trump’ın bu hamlesinin ABD’nin önceki müdahaleci politikalarının devamını temsil ettiğini belirtti.

IŞİD’i yaratan, eğiten ve finanse eden ABD, AB ve müttefiklerinin, bölgede diğer silahlı terörist gruplara da destek verdiğini belirten açıklamada, olayların arka planında “Büyük Ortadoğu Projesi” olarak adlandırılan ve enerji kaynaklarını ele geçirmeye dönük emperyalist müdahaleyi temsil eden planın olduğunu belirtti.

WPC, yaptığı açıklamada, Suriye halkı ve bölge halklarıyla dayanışma içinde olduğunu; bölge halklarının kendi kaderlerini dış müdahele olmaksızın kendilerinin tayin etmesi gerektiğini belirtti.

Halklara ve uluslara saldıran ve gerçekleşen saldırıları destekleyen emperyalistlerin iki yüzlülüğünü kınayan WPC, üyelerini ve dostlarını emperyalist müdahaleyi ve planları kınamaya çağırarak saldırıya uğrayan halkların yanında olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.