Dünya Kudüs Günü etkinlikleri dünya medyasında geniş yankı buldu

  • 02 Temmuz 2016
  • 1.203 kez görüntülendi.
Dünya Kudüs Günü etkinlikleri dünya medyasında geniş yankı buldu

Dün İran’da Ramazan ayının son cumasında düzenlenen Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri dünya medyasının önemli gündemi oldu ve siyonist rejimin bir daha halk nezdinde kınandığına yer verildi.

Amerikan ABC News kanalı dün sözkonusu etkinlikle ilgili verdiği haberde, İran halkının milyonluk kitleler halinde yürüyüşlere katıldığı ve ”İsrail’e ölüm’, ‘Amerika’ya ölüm‘ şeklinde slogan atarak işgalci İsrail’i kınadıklarını bildirdi.

Lübnn el’Ahd haber sitesi de, İran’daki Dünya Kudüs Günü yürüyüşleriyle ilgili olarak, bu yürüyüş en dikkat çekici sloganının, İslam ümmetinin vahdeti ve Filistin intifadasına destek ve siyonist rejimden uzak durmak olduğunu bildirdi.

Es’Sumeriye TV. kanalı da, İran’da havaların çok sıcak olmasına rağmen İran halkının kadını ve erkeği, yaşlısı ve çocuğuyla Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine görkemli bir şekilde katılarak işgalci İsrail’i kınadığını ve direniş aleyhindeki komploların yenilgiye uğratılması için çaba gösterilmesinin zaruri olduğunu bildirdiklerini kaydetti.

Siyonist basından Haartes gazetesi de, İran halkının yürüyüşlere görkemli katıldığını ve yürüyüşlerde, siyonist rejimi, Amerika ve dünya emperyalizminin bölgedeki üssü olarak nitelediklerini yazdı.

Reuters de, İran halkının siyonist İsrail tarafından Filistin topraklarının işgalini kınadıklarını bildirerek, İsrail ve Amerika’ya ölüm sloganlarının atıldığını bildirdi.

Fransa haber ajansı da, İranlıların bir daha siyonist İsrail rejimini güçlü bir şekilde kınadıklarını ve haber kanallarının da bu yürüyüşü yaygın bir şekilde verdiklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.