Dünya Kudüs Günü, İslam dünyasının uyanış günü

  • 29 Nisan 2022
  • 142 kez görüntülendi.
Dünya Kudüs Günü, İslam dünyasının uyanış günü

Bugün hk 27 Ramazan, mübarek ayın son cuması ve dünya Kudüs günüdür.

İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin –ks- önerisi ile Ramazan ayın son cuması Dünya Kudüs Günü olarak adlandırıldı, böylece dünyadaki Müslümanlar Siyonist rejimin ırkçı siyasetlerine nefretlerini ilan etme fırsatı buldular.
İmam Humeyni –ks- Dünya Kudüs Günü hakkında şöyle buyurdu: Kudüs Günü sadece Filistin günü değildir, İslam günüdür. Kudüs Günü, küreseldir ve sadece Kudüs ile ilgili bir gün değildir. Bu gün mustazafların müsekirlerle mücadele günüdür.
Filistin meselesi İslam dünyasının en önemli meselesidir. İran İslam Cumhuriyeti dünyadaki mazlum milletlere destek bayraktarı olarak mazlum Filistin halkına desteği başlıca konu biliyor ve Filistinliler ve bu toprakların asıl sahiplerinin kaderlerini belirleme hakkının altını çiziyor.
70 yılı aşkın zulüm dolu tecrübe, Kudüs işgalcilerinin asla mazlumların haklarını ödemeye yanaşmayacaklarını ve bu duruma son vermek için tek çarenin direniş ve mücadelenin sürmesi ve işgalcileri uluslararası hukuka teslim olmaya ve Filistin halkının kendi kaderini tayin etme ilkesine uymaya zorlamak için küresel iradenin zaruretini gösteriyor.
Bu yüzden Kudüs hareketi sadece işgalcileri kınama hareketi değil, İslam ümmetinin istikbarın ve başında Amerika, İsrail ve bölgedeki müttefiklerinin çeşitli komplolarına karşı uyanışın belirtileridir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.