Dünya Mazlumları Rehberi: Myanmar sorununun çözüm yolu İslam devletlerinin fiili uygulamaya geçmeleridir

  • 12 Eylül 2017
  • 1.198 kez görüntülendi.
Dünya Mazlumları Rehberi: Myanmar sorununun çözüm yolu İslam devletlerinin fiili uygulamaya geçmeleridir

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, uluslararası toplum ve insan hakları iddiasında olanların Myanmar’daki facia karşısındaki suskunluklarını eleştirerek, İslam ülkelerinin Myanmar devletinin cinayetleri karşısında fiili uygulamaya geçmesini istedi.

İslam İnkılabı Rehberi ofisi İnternet sitesi Leader.com’un bildirdiğine göre bu sabah Fıkıh dersinde açıklamada bulunan İmam Ayetullah Hamanei, ‘’Bu konunun çözümü Müslüman ülkelerin fiili uygulamaya geçmeleri ve zalim Myanmar hükümetine siyasi ve ekonomik baskı uygulamaktır’’ dedi.

İmam Ayetullah Hamanei, İran İslam Cumhuriyetinin dünya’nın her noktasında olursa olsun zulüm aleyhine açık ve cesaretle tutumunu sergilemesi gerektiğini söyledi.

Myanmar faciasını Müslümanlar ve Budist arasında bir mezhepsel çatışmaya indirgemenin yanlış olduğunu ifade eden İmam Ayetullah Hamanei, ‘’Bu olayda mezhepsel taasubun olması mümkündür fakat bu siyasi bir olaydır. Bu olayı gerçekleştiren Myanmar hükümetidir ve bu hükümetin başında da Nobel barış ödülü sahibi cani bir kadın vardır ve bu olayla birlikte Nobel barış ödülünün de ölümü gerçekleşmiştir’’ dedi.

BM Genel Sekreterini bu olayı sadece eleştirdiği için eleştiren İslam İnkılabı Rehberi,’’Bir ülkede bir suçluya verilen ceza için yaygara koparan insan hakları iddiasında olanlar, Myanmar’da on binlerce kişinin öldürülmesi karşısında suskun kalmışlardır’’ dedi.

İslam ülkelerinin bu konuya fiili olarak müdahale etmelerine vurgu yapan  İmam Ayetullah Hamanei, ‘’Fiili uygulamadan kasıt, askeri uygulama değildir belki İslam ülkeleri Myanmar’a siyasi, ekonomik ve ticari baskı uygulamalılar ve bu cinayetler aleyhinde dünya’nın her yerinde haykırmalılar’’ dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatının Myanmar konulu toplantı düzenlemesinin gerekli olduğunu ifade eden İmam Ayetullah Hamanei, ‘’Günümüz dünyası, zulüm dünyasıdır ve İran İslam Cumhuriyeti, dünyanın her noktasında, ister işgal altındaki topraklar, ister Yemen, Bahreyn veya Myanmar’da zulüm karşısındaki açık ve cesaretli tutumunu ifade etme onurunu korumalı’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.