Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei Polis Teşkilatı Komutanlarına Hitap Etti

  • 08 Mayıs 2016
  • 901 kez görüntülendi.
Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei Polis Teşkilatı Komutanlarına Hitap Etti

İmam Hamanei, polis teşkilatının “ çalışanların düşünce, davranış ve ahlak sağlığı” ve “toplumsal ve ahlaki güvenliği sağlama” üzerinde ciddi ve eksiksiz denetim ve gözetim yapmasına vurgu yaptı.

İmam Seyyid Ali Hamenei, bugün İran İslam Cumhuriyeti Polis Teşkilatı (NAJA) komutanları ve yetkililerini kabul ettiği görüşmede, güvenlik konusunun çok önemli ve birinci derecede öncelik arz ettiğine işaretle, emniyet olmadan halkın günlük yaşamı, bilimsel, akademik ve ekonomik faaliyetler ve ülkeyi yönetmenin imkansız olduğunu vurgulayarak, direniş ekonomisinde eylem ve girişim ile ülke için üretken pak ekonomik sistemin şekillenmesi için de güvenlik ve emniyete ihtiyaç olduğunu belirtti.

İmam Hamenei, güvenlik güçleri ve ilgili organlarca güvensizlik köklerinin incelenmesinin önemli olduğunu belirterek, istenen hedeflere ulaşmak için polis teşkilatının üst kademedeki komutanlarının sağlığı, dikkat, titizliği ve yüksek maneviyat duygusuna sahip olmaları ayrıca İçişleri Bakanı’nın polis güçlerine tıpkı bir baba gibi davranmasının, daha fazla yararlanılması gereken değerli fırsatlar olduğunu belirtti.

İmam Hamenei, halkın zihninde polis teşkilatından oldukça iyi bir tablonun oluşması zaruretine vurgu yaparak, “acımasız olmamakla birlikte iktidar ve kararlılık”, “iç sağlığı”, “hızlı ve zamanında hazır bulunmak”, “merhamet ve insanlara yardım etmek” ve “yasalar uymak”, polis teşkilatından olumlu tablo çizecek etkenlerdir” açıklamasında bulundu.

İmam Hamenei, düşmanların geçen 37 yıl boyunca gösterdiği bütün çabalara rağmen İran ilerleme sürecinin “iyi” ve “süregelen” bir süreç olduğunu belirterek, İslam nizamının halkın desteğiyle düşmanların burnunu sürttüğünü kaydetti, düşmanların ülkede ümitsizlik, kötümserlik ve anlaşmazlık çıkarma çabalarının, İran’ın ilerlemelerinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

İmam Hamenei, bütün ülke yetkilileri ve halkı, mevcut birliği korumaya davet ederek, kutuplaştırma ve ayrıştırmanın, düşmanın amaçladığı ölümcül darbeler olduğunu vurguladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.