Dünya Müslümanlarının ve Mustaz’aflarının Önderi: İslam ebedî bir dindir ve dolayısıyla Kuran da ebedî olacaktır

  • 04 Nisan 2022
  • 138 kez görüntülendi.
Dünya Müslümanlarının ve Mustaz’aflarının Önderi: İslam ebedî bir dindir ve dolayısıyla Kuran da ebedî olacaktır

Dünya müslümanlarının ve mustaz’aflarının önderi İmam hamaney, bugün Pazar günü Kuran tilaveti dolayısıyla bir araya gelen kişilere yaptığı konuşmada, hadiste bahsi geçtiği gibi Ramazan ayının Allah’ın misafirperverliğine bir davet olduğunu ve bu ilahi misafirperverliği Oruç tutarak ve Kuran-ı Kerim’i okuyarak Allah’a yaklaşma fırsatı olarak değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

İmam Humeyni’nin Hüseyniye’sinde (Allah Ondan razı olsun) Kur’an-ı Kerim okuyanlar, hafızlar ve müderrislerin katıldığı toplantıda ; selam onun üzerine olsun, dedi.

Kur’an-ı Kerim’in sürekli ve devamlı olması gerektiğini, çünkü Kur’an’ın Peygamberimiz (sav)’in ebedi mucizesi olduğunu vurguladı.

Ve : Kişi, Kuran’ı derinden öğrenerek ve onu derinlemesine inceleyerek faydalansın, çünkü o, kalplerin baharıdır.

Kuran-ı Kerim’i okuyarak, ondan muhtevasını öğrenerek ve araştırarak kalplerimizi arındırmamız gerektiğini kaydetti.

Bir grup insan arasında kıraat yapmanın bir sanat olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’in hizmetinde kutsal bir sanat olarak kabul edildiğini ve okumanın dinleyiciye Yüce Allah’ı zikretmesi için bir his vermesi gerektiğini açıkladı.

Okuyucunun okurken ustalaşması gereken şeylerden birinin de kıraat mühendisliği olduğuna dikkat çeken İMAM HAMANEY, surenin veya Kur’an ayetinin nesnelliği ile karşılaştırdığını belirtti.

Ve Okuyucu, kıraat sanatını ve okurken sesini nasıl yükseltip alçaltacağını bilmelidir.

Ayetullah imam Seyyid Ali Hamaney’in konuşmasıyla sona eren forumda Kuran tilaveti, tilavet, ezber ve zikir paragrafları ve muvaşahat grupları yer aldı .

Bu program, Corona virüsünün patlak vermesi nedeniyle son iki yıldır varsayılan olarak yapılıyordu ancak bu yıl elbette daha sınırlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Forum, İslam İnkılabı Önderi tarafından övgüyle karşılanan İran İslam Cumhuriyeti Kur’an-ı Kerim’in uluslararası yarışmalarında birinci olan ezberci Qassem Radai’nin kokulu tilavetiyle başladı.

Ayrıca geçen yıl uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarında birincilik kazanan Hadi Moahed Amin okuyucusu, Hac Suresi’nin 74. ayetini okudu. Moahed Amin, Hırvatistan’da düzenlenen uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarında da birincilik elde etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.