Dünya Mustazafları Rehberi: Düşmanlar İran milletini ve İslami düzeni felç edemeyecek

  • 07 Şubat 2017
  • 1.235 kez görüntülendi.
Dünya Mustazafları Rehberi: Düşmanlar İran milletini ve İslami düzeni felç edemeyecek

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Obama hükümetinin peşinde olduğu amaca ulaşamamasına rağmen İran milletini ve İslami düzeni felç etmek için ağır yaptırımlar uguladığını açıkladı.

 İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah İmam Seyyid Ali Hamanei, Hava Kuvvetleri komutanları ve çalışanlarını kabul ederek, “Allah’a güvenip akılcı davranmanın sonucu Rabbimizin yardımıysa maddiyat ve şeytana güvenmenin sonucu da seraptan başka bir şey değildir” beyanatında bulundu.

İmam Ayetullah Hamanei, ABD’de güce daha yeni ulaşan adamın söyledikleri ve yaptıklarının 38 yıl önceden İran’ın dünya kamuoyuna açıkladığı gibi ABD sisteminin bozukluğunu ortaya çıkardığını belirterek, İran milletinin İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü 10 Şubat’ta tüm bunların cevabını vereceğini bildirdi.

İnkılap Rehberi, 1979’daki Hava Kuvvetleri’nin İmam Humeyni’yle yaptığı tarihi biatına işaret ederek, “Hava Kuvvetleri Şah’a en yakın organlardan biriydi ancak diktatör rejim buradan en büyük darbeyi aldı” açıklamalarında bulundu.

Dünya Mustazafları Rehberi, ABD Başkanı’nın İran’ın Obama’dan teşekkür etmesi gerektiğine ilişkin söylediklerine değinerek, şu ifadeleri kullandı: Hiçbir şekilde onlardan teşekkür etmeyiz çünkü İran milletini ve İslami düzeni felç etmek için ağır yaptırımlar uguladılar gerçi peşinde oldukları amaca ulaşamadılar ve İran’a karşı hiçbir düşman da bunu başaramayacaktır.

İnkılap Rehberi, sözlerine şöyle devam etti: Neden eski hükümetinize teşekkür etmeliyiz? İran’a karşı uyguladığı yaptırımlardan dolayı mı? DEAŞ belasını oluşturduğu için mi? Suriye ve Irak’ı ateşe verdiği için mi? Veya özel mektuplarda gösterdiği dostluğa ters gerçek dünyada ülkemize karşı fitneleri savunan iki yüzlülüğü ve yalancılığından dolayı mı?

İmam Ayetullah Hamanei, ABD Başkanı’nın İranlıların kendisinden korkması gerektiğine dair söylediklerine ilişkin, “İranlılar kimseden korkmuyor ve bunu İslam İnkılabı zafer yıldönümü gösterilerine katılarak açık şekilde ispatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberi, sözlerine şunları da ekledi: Elbette biz yeni Başkan’a teşekkür ediyoruz çünkü ABD’nin gerçek yüzünü ışığa çıkararak, İran’ın 38 yıldır bu ülkenin siyasi, ekonomik, ahlaki ve toplumsal bozukluğuyla ilgili dile getirdiği gerçekleri ispatlamış oldu.

İmam Ayetullah Hamanei, 5 yaşında bir çocuğun tutuklanmasıyla ilgili bunun Amerikan insan haklarının belirtisi olduğunu bildirdi ve İmam Humeyni’nin yıllar önce ABD’nin gerçek yüzünü tanıdığını ve bu şeytana güvenmemek gerektiğini açıkladığını belirtti.

İnkılap Rehberi, Hava Kuvvetleri’nin İslam İnkılabı süresince ve Kutsal Savunma Dönemi dahil İnkılap sonrası yıllarda da yol açıcı role sahip olduğunun altını çizerek, bu organın özellikle gençlerinden Allah’a güvenip günden güne artan bu onurlu yolu devam ettirmelerini talep etti.

İmam Ayetullah Hamanei, son olarak şu beyanatta bulundu: Eskilerin genç nesli önemli başarılara imza attığı gibi şimdiki gençler de bu emaneti koruyup İslami İnkılab’ın parlak amaçlarına ulaşacağını sağlayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.