Dünya Mustazafları Rehberi: Filistin halkını savunmak insani ve dini görevdir

  • 30 Mayıs 2019
  • 895 kez görüntülendi.
Dünya Mustazafları Rehberi: Filistin halkını savunmak insani ve dini görevdir

Dünya mustazafları rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei dün üniversitelerin ilmi heyetleri üyeleri ve hocalarından binlercesini kabulünde, Filistin halkını savunmanın hem insani ve hem de dini bir görev olduğunu belirterek, ”bazıları Yüzyılın Anlaşmasını dayatmak için Amerika’nın peşine takılmışlar ama Amerika ve peşine takılanlar da bu meselede yenilgiye uğrayacaklar” dedi.

İslam inkılabı rehberi, “Kudüs Günü’nün her yıl daha da önem kazandığını belirterek,  bunun da sebebinin, Amerika’nın ihanete dayalı girişimleri ve onların bölgede peşine takılanların Yüzyılın Anlaşması’nı dayatmaya çalışmalarındandır” dedi.

İslam inkılabı rehberi, Filistin Meselesi’nin şimdi ile geçmiş arasında farkına temasla, ”Amerika ve peşine takılanların edebiyatında açık bir şekilde Filistin Meselesi’nin ortadan kaldırılmasını görüyoruz ve  bundan dolayı Kudüs Günü yürüyüşü Filistin’i savunmak için  bu yıl daha da önemlidir” dedi.

İslam inkılabı rehberi konuşmasının ayrı bir yerinde de, yabancı medyada müzakere konusunda çıkan haberlere temasla, ”onların İran masaya dönmelidirden maksadı aslında İran’ın Amerika ile müzakere etmesi gerektiğidir. Ama bizim diğer ülkelerle bir sorunumuz yok,  Avrupalılar ve diğerleriyle müzakere ederiz” dedi.

İslam inkılabı rehberi müzakerelerde asıl meselenin müzakere konusunun belirlenmesi olduğunu belirterek, ”Biz her konuda müzakere etmeyiz ve ‘savunma yeteneği gibi inkılabın esası ve namus’ meselesi gibi konularda  müzakere olmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyetinin Amerika ile müzakere etmeyeceğini kesin bir şekilde yeniden  bildiren İmam Ayetullah Hamenei, “daha önceden de söylendiği gibi, Amerika ile müzakere etmemenin sebebi, hiç bir yararının olmaması ve ikincisi zararının da olmasıdır” dedi.

İslam inkılabı rehberi, ayrıca İran’ın bilimdeki ilerlemelerinin  emperyalist ve sultacı güçlerin kaygılarına neden olduğunu belirterek, ”İran’ın bilimdeki sıçraması bizim iddiamız değil,  aksine dünyada bilimsel gelişmeleri ele alan merkezlerin  de açıklamasıdır ki, İran dünyada bilim alanında ilerlemede 13. sırada bulunuyor ve İran bilimin bazı alanlarında  dünyada  çok iyi konumda bulunuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.