Dünyadan Siyonist İsrail’e ve ABD’ye tepkiler yağdı

  • 15 Mayıs 2018
  • 1.184 kez görüntülendi.
Dünyadan Siyonist İsrail’e ve ABD’ye tepkiler yağdı

Muhtelif ülkeler ve teşkilatlar, ABD’nin büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve işgal rejiminin Gazze’deki cinayetlerini kınadılar.

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, sosyal paylaşım hesabı üzerinden attığı twitte, “savaşın Şam’ın ilkelerinden hiçbirini değiştirmeyeceğini ve İsrail’in Suriye topraklarına işgal eden bir düşman olarak kalacağını, Suriye’nin her zaman direnişe destek verdiğini ve vereceğini” kaydetti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, Gazze’de Filistinliler’in vahşice katliam edilmesini kınadı.

Lübnanlı gruplar ve şahsiyetler de Siyonist rejimin Gazze’deki cinayetlerini kınayarak, İsrail’e karşı mücadeleye vurgu yaptılar. Lübnan’da ayrıca ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması protesto edildi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum da, Filistin halkının yasal haklarına destek vererek, onlarca Filistinli’nin İsrail askerlerince şehit edilmesini kınadı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi de yaptığı açıklamada, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve Filistinliler’in İsrail rejimi tarafından şehit edilmesini kınayarak, ABD’nin bu girişiminin İslam ümmetine karşı savaş ilanı anlamına geldiğini belirtti.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS yaptığı açıklamada, Filistinliler’in ABD büyükelçiğinin Kudüs’e taşınmasını protesto etmek için Gazze sınırlarında barışçıl gösterilerin süreceğini açıkladı. Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad Nihale de Dönüş Yürüyüşü’nün Filistin halkının Siyonist rejime karşı mücadelesinde yeni bir model olduğunu kaydetti.

Irak Asaib-i Ehl-i Hak Direniş Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Keyis Hazali de Irak’ın asla Kudüs’e desteğinden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Ürdün de yaptığı açıklamada başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına vurgu yaptı.

Afganistan din adamları ve siyasi partileri de Kabil’de toplantıda, Siyonist rejimin Filistinli Müslümanlar’a karşı yaptığı soykırım ve ABD büyükelçiliğinin işgal altındaki Kudüs’e taşınmasını kınadılar.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise ABD büyükelçiliğinin Kudüs’te açılmasının uluslararası kurallar ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararnamelerinin açık ihlali olduğu bildirilerek, Pakistan halkı ve hükümetinin mazlum Filistin halkının yanında olduğu ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasını istediği bildirildi.

Yeni Zelanda Başbakanı da, Filistinli Müslümanlar’ın Siyonistler tarafından katliam edilmesini soykırım niteleyerek kınadı.

Japonya da yaptığı açıklamada, ABD büyükelçiliğinin işgal altındaki Kudüs’e taşınmasını ve Siyonist rejimin Gazze’deki cinayetlerini protesto etti.

Malezya hükümeti, devlet kuruluşları, STK’lar ve farklı gruplar da ayrı ayrı açıklamalar yaparak, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını kınayarak, dünya Müslümanları’nı Filistin halkına destek için çağırdılar.

Afrika Birliği tarafından yapılan açıklamada da Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler’in katliamı şiddetle kınandı.

Mısır ile Tunus da onlarca Filistinli’nin İsrail askerlerince şehit edilmesini kınadılar.

Arap Birliği tarafından yapılan açıklamada da ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve işgal askerlerinin Filistinlilere karşı cinayetleri kınandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.