Dünya’nın muteber şirketleri İran’ın yeni petrol anlaşmalarına rağbet gösteriyor

  • 30 Kasım 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Dünya’nın muteber şirketleri İran’ın yeni petrol anlaşmalarına rağbet gösteriyor
İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı Anlaşmaları Gözden Geçirme Komitesi Başkanı, İran’ın dünya ülkeleri ile işbirliği çerçevesinde yeni petrol anlaşmalarındaki değişim ve gelişmeleri açıklayarak, petrol sahasında İran’ın uluslararası işbirliğinin yeni bir aşamaya girdiğini bildirdi.
İran gazetesinin bugünkü sayısına açıklamada bulunan İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı Anlaşmaları Gözden Geçirme Komitesi Başkanı Seyyid Mehdi Hüseyni, dünyanın en muteber petrol firmalarının Tahran’da bulunmasının İran ile öteki ülkeler arasındaki petrol ilişkilerini yeni bir aşamaya soktuğunu söyledi.
Fransız Total petrol firması Asya ve Kuzey Afrika sorumlusu Stafanni Michael de bu haberde, İran’ın Güney Pars gaz alanının geliştirilmesinin yabancı firmalar açısından cazip bir proje olduğunu söyledi.
İngiltere BP firması yetkililerinden Andre MecAslan ise İran’da üretimin ucuz olması ayrıca genç alt yapının mevcut olmasının İran enerji alanında yatırımı cazip hale getirdiğini söyledi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü 45 ülkeden 153 firmanın katılmasıyla “İran Petrol Anlaşmalarında Yeni Model” konferansı düzenlenmişti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.