Düşman medyadan İran’da kaos ve güvensizlik yaratma çağrısı

  • 05 Aralık 2022
  • 72 kez görüntülendi.
Düşman medyadan İran’da kaos ve güvensizlik yaratma çağrısı

İran’ın farklı bölgelerinde güvensizlik ve huzursuzluk yaratma konusundaki uğursuz amaç ve hedeflerine şimdiye kadar ulaşamayan İran İslam Cumhuriyeti karşıtı Farsça yayın yapan medya, bu haftanın son üç gününde kaos çağrısı yaptı.

Sözkonusu medya 5-7 Aralık tarihlerinin, öğrencilerin tarihi gününü “bozulma ve silahlı hashtag’lerin” gününe çevirme çağrısında bulundu.
İran dışından bazı devletlerin himayesinde yayın yapan Farsça medya, çağrısında, isyancıların halkı silahlandırmaya ve ilkeleri  çiğneyen slogan ve taleplere yönlendirmesi gerektiği belirtiliyor.
Çağrıda, isyancılar kaosa ve güvensizliğe davet ediliyor, onları “silahlan” hashtag’i  adı altında yeni isyana çağırıyor.

Eylül ayının sonundan bu yana İran’ın çeşitli bölgeleri isyanlara tanık oldu ve daha ilk günlerde bu isyanların yayılmasında bazı geleneksel ve modern medyanın rolü aşikardı.
Bu isyanlarda, Amerika ve bazen Avrupa’nın siyasi liderleri, medyaları ve İran ulusunun haklarını destekleme sloganıyla Batı tarafından desteklenen ülke dışındaki Farsça medya, İran halkının güvenliğini bozmak için her yolu denediler.
Londra merkezli iki medya kuruluşu olan BBC Farsi ve Iran International da İran’da protestoların isyana dönüşmesinde ve isyanların şiddetlenmesinde önemli rol oynadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.