Duterte Maute terör örgütüne seslendi: Sabrımı taşırmayın!

  • 30 Kasım 2016
  • 893 kez görüntülendi.
Duterte Maute terör örgütüne seslendi: Sabrımı taşırmayın!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkenin güneyinde Maute terör örgütüyle savaşmak istemediklerini ancak örgüte yönelik operasyonların devam edeceğini söyledi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Duterte, ülkenin güneyindeki Mindanao Özerk Bölgesi’nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasında operasyonları yürüten ordu mensuplarıyla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, öldürülen Maute terör örgütü üyesi sayısının 61’e yükseldiğini açıkladı.

Duterte, Maute ile benzer yolda ilerleyenlere kendisini savaş çıkarmaya zorlamamaları uyarısında bulunarak, DEAŞ ile bağlantılı grupla savaşmak istemediğini, örgütün durmak zorunda olduğunu söyledi.

İşlerin son raddeye gelmemesini umduğunu ve her şeyi savaşı önlemek için yaptığını dile getiren Duterte, 200 mensubu olduğu tahmin edilen Maute’nin barışın lafını dahi etmediğini bu nedenle de operasyonların süreceğini aktardı.

Duterte, örgüte yönelik “Sizinle savaşmak istemiyorum. Birbirimizi öldürmeyi sürdürmemizi istemiyorum ancak benim de sınırlarım var lütfen benim sabrımı sınamayın.” ifadesini kullandı.

Duterte, Müslümanlara, Moro siyasi liderleri ve akil adamlarla görüşmeleri sürdürmeleri ve sorunları barışçıl yollarla çözmeleri çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.