Ebu Halebiyye: “Kudüs Yahudileştirme Faaliyetlerinin En Tehlikeli Aşamasında”

  • 24 Mart 2015
  • 755 kez görüntülendi.
Ebu Halebiyye: “Kudüs Yahudileştirme Faaliyetlerinin En Tehlikeli Aşamasında”

Milletvekili Ahmed Ebu Halebiyye, işgal altındaki Kudüs kentinin Yahudileştirme faaliyetlerinin en tehlikeli aşamasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, kentin gece gündüz çevresini kuşatan tehlikeler altında inlediğini söyledi.

Ebu Halebiyye, bugün (24 Mart Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’teki Yahudileştirme faaliyetlerinin ve Yahudi yerleşim birimi inşasının çok tehlikeli boyutlarda olduğunu ifade ederek, Filistinlilere ait on binlerce dönüm araziye el konulduğunu ve başta El-Bustan mahallesi olmak üzere birçok bölgede Filistinlilerin evlerinin yıkıldığını belirtti.

Başta milletvekilleri olmak üzere onlarca Kudüslünün kimliklerinin ellerinden alındığını kaydeden Ebu Halebiyye, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin neredeyse her gün kirlettiğini ve işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmeye çalıştığını söyledi.

Kazı çalışmaları nedeniyle Mescid-i Aksa’nın yaralı olduğunu bildiren Ebu Halebiyye, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’nın çevresinde onlarca sinagog, gece kulüpleri ve Yahudi mahalleleri inşa ederek Müslümanların Mescid-i Aksa’daki haklarını ellerinden almak istediğine dikkat çekti.

Milletvekili Ebu Halebiyye, işgal rejiminin planlarına karşı Kudüs halkının direnişinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.