Ebu Merzuk: Bırakın Filistin halkı zafer kazansın. Bırakın Kudüs İntifadası hedefine ulaşsın

  • 31 Ekim 2015
  • 922 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: Bırakın Filistin halkı zafer kazansın. Bırakın Kudüs İntifadası hedefine ulaşsın

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, işgal altındaki Kudüs hakkında Amerika ve Ürdün’ün vardığı anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ın hiçbir Arap tarafıyla tartışmaya girmeyeceğini söyledi.

Kudüs Televizyonu’na demeç veren Hamas lideri Ebu Merzuk, Kudüs İntifadası’nın hedeflerini gerçekleştirmedikçe durmayacağını belirterek, “Filistin halkının gerçekleştirmek istediği hedefleri bu devletler gerçekleştirmek istiyorlarsa buyursunlar gerçekleştirsinler. Şimdiye kadar neredeydiler?” diyerek tepki gösterdi.

Ebu Merzuk, “Ateşkes ve sükûnet isteyen birçok taraf ve kesim oldu. Bize “Kan ve ölümler yeter” diyenler de oldu. Kanaatimce intifadayı söndürmek için ABD Dışişleri Bakanı bu ülkelerin birçoğuyla görüşmüştür. Ancak bütün bunlara rağmen başaramadılar. İntifada devam ediyor” dedi.

İntifadayı bastırmak ve bitirmek için çalışan devletlere seslenen Ebu Merzuk şunları hatırlattı: “Bırakın Filistin halkı zafer kazansın. Bırakın Kudüs İntifadası hedefine ulaşsın. Bu gençlerin izzet ve onurlarını geri almak ve amaçlarına ulaşmak için arzularını gerçekleştirmelerine fırsat verin.”

İntifadanın Filistin Yönetimi’yle işgal rejimi arasındaki görüşmelere etkisinin ne olacağıyla ilgili bir sorunun sorulması üzerine Ebu Merzuk, “Siyasi çözüm bitti. İşgalciyle orta bir çözüm olmayacak. Biz hakkımızı şimdiye kadar bir şey kazandırmayan ve bitmiş olan barış görüşmeleriyle değil kendi ellerimizle elde edeceğiz” diyerek bundan sonraki sürecin ip uçlarını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.