Ebu Merzuk: “Esir Takası Anlaşması İçin Bir Çok Taraf Devrede”

  • 16 Aralık 2014
  • 787 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: “Esir Takası Anlaşması İçin Bir Çok Taraf Devrede”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Hamas’ın elinde bulunan Siyonist askerlerin serbest bırakılmasına Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin serbest kalması için bir çok tarafın devrede olduğunu söyledi.

Dün akşam (15 Aralık Pazartesi) bir televizyon kanalına konuk olan Ebu Merzuk, işgal rejimiyle bir takas için zamanın erken olduğunu söyledi.

Hamas’ın elinde bulunan Siyonist askerlerle ilgili bir bilgiyi ancak, işgalcinin geçen yıl Ağustos ayında Kahire’de varılan anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirdiğinde verebileceğini hatırlatan Ebu Merzuk, hareketin bedava bilgi vermeyeceğini ifade etti.

Filistin içi uzlaşıya da değinen Ebu Merzuk, uzlaşının Mahmut Abbas’ın kararıyla durdurulduğunu söyledi.

Gazze savaşında Kassam Tugayları Siyonist bir askeri esir aldığını duyururken, işgal ordusu da bir askerinin kayıp olduğunu ve büyük bir olasılıkla çıkan çatışmada öldüğünü ifade etmişti.

Uzmanlar, konuyla ilgili bunun dışında bir bilgi vermeyen Kassam Tugayları’nın elinde sağ veya ölü bir kaç Siyonist’in bulunduğunu düşünüyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.