Ebu Merzuk: Filistin Yönetimi Filistin Halkının Haklarını Satmıştır…

  • 28 Aralık 2014
  • 778 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: Filistin Yönetimi Filistin Halkının Haklarını Satmıştır…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin Özerk Yönetimi’nin Filistin halkının bütün hak ve hukukunu sattığını ve bu konuda daha fazla taviz vermeye de hazır olduğunu belirtti. Mahmut Abbas’ın kimsenin içeriğini bilmediği utanç taslağını Birleşmiş Milletler’e sunduğunu ve kendilerine de gelin arkasında durun, dediğini söyledi.

Ulusal uzlaşı hükümetiyle sorumluluklarına da değinen Ebu Merzuk, hükümetin Gazze’deki halkın ihtiyaçlarını görmezlikten geldiğini, hükümetin bu tutumuyla Hamas hareketini siyasi arenadan dışlamak ve Abbas’ın tek başına at koşturmasını sağlamak istediğini ifade etti.

Gazze’nin orta bölgesinde dün sendikaların temsilcileriyle yaptığı geniş katılımlı bir toplantıda birçok noktaya değinen Hamas lideri Ebu Merzuk “hükümet sorumluluklarını yerine getirmez ve uzlaşı maddelerini hayata geçirmezse biz Gazze’yi idare edebilecek güçteyiz. Bundan asla aciz değiliz. Gazze fazla bir yük değildir. Fetih hareketinin bizimle kibre kapılmadan çalışması gerekir. Uzlaşı hükümetinin uzlaşı konusunda Filistin halkını hayal kırıklığına uğratmaması gerekir. Kapsamlı bir anlaşmanın sağlanması gerekir. Uzlaşı hükümeti bunun sadece bir parçasıdır” dedi.

Gazze’nin imarı konusunda bilinçli bir tembellik gösterildiğini, konuyla ilgili konuştukları Rami El-Hamedallah’ın bunun arkasında siyasi bir karar olduğunu söylediğini hatırlatan Hamas lideri, imar düğümünü çözmenin Abbas’ın işi olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.