Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi’nden Gazze’ye Karşı Tavrını Değiştirmesini İstedi.

  • 15 Mart 2015
  • 700 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi’nden Gazze’ye Karşı Tavrını Değiştirmesini İstedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi’nden uzlaşı görüşmelerinin başarılı olması için Gazze Şeridi’ne yönelik tavrını değiştirmesini istedi.

Ebu Merzuk, dün (14 Mart Cumartesi) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında, Filistin İçişleri Bakanlığı’nın Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi’ne bağlı bazı subayların Gazze Şeridi’nde direnişi ve karışıklık çıkarmayı hedef alan olaylara karıştıklarına dair açıklamalarını değerlendirerek, uzlaşı görüşmelerinin, üzerinde anlaşma sağlanan konuların ve milli sorumluluğun daha farklı bir tavrı gerektirdiğini söyledi.

“Niye direniş güçleri hakkında bilgi toplanıyor? Niye güvenliğe zarar veriliyor? Niye asılsız söylentiler yayılıyor? Niye Gazze Şeridi’ne ve Hamas’a zarar vermek için gazetelerde yalan haberler yayınlanıyor ve başka ülkelerin güvenlik birimleri işin içine karıştırılıyor?” diye soran Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin yönetimi ve nüfuzunu korumak adına direniş aleyhinde büyük çaba sarf ettiğini bildiklerini belirtti.

İşgal rejiminin Filistin Yönetimi’ni Batı Yaka’da şu anki devletsiz ve egemenlikten yoksun haliyle bırakmak istediğine dikkat çeken Ebu Merzuk, bundan daha ilgincinin ise Filistin Yönetimi’nin işgalden kurtarılmış Gazze Şeridi’nde karışıklık çıkarmak istemesi olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.