Ebu Merzuk: Hamas’ın Kapılardan Çekilmesi Ne Demek?

  • 22 Şubat 2015
  • 768 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: Hamas’ın Kapılardan Çekilmesi Ne Demek?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Halk Cephesi liderlerinden Cemil El-Mecdelavi’nin Hamas’tan kapıları uzlaşı hükümetine bırakması çağrısını eleştirdi.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında dün (21 Şubat Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bazılarının Hamas’ı hükümet ve memurları da bakanlar ve başbakan gibi hükümet değişikliğiyle birlikte değişmesi gereken hareket üyeleri gibi gördüğünü belirtti.

“Anlaşılan Heniyye hükümetinin istifası bazılarına yetmiyor ve bölünmenin ardından yaşandığı gibi memurların da istifa etmesini istiyorlar” diyen Ebu Merzuk, bölünmeyle birlikte eski memurların işlerini bıraktığını ve çalışmaya devam edenlerin maaşlarının kesildiğini hatırlattı.

Böyle bir düşüncenin dünyada benzeri olmadığına dikkat çeken Ebu Merzuk, “Tek bir ülkeysek partiler ve hükümetler değişir fakat idareler ve memurlar aynı kalır. İki ayrı ülkeysek müesseseleri ve memurları birleştirilen ülkeler gibi müesseselerimiz ve memurlarımız birleştirilir. Doğu Almanya ve Batı Almanya’ya bakın. Ülke işgal altında dahi olsa işgalci gider, memurlar kalır” dedi.

Ebu Merzuk, Halk Cephesi lideri Cemil El-Mecdelavi’den Hamas’ın kapılardan çekilmesiyle neyi kastettiğini açıklamasını istedi ve “Hamas’ın kapılardaki nüfuzunu çekmesini mi istiyorsunuz yoksa kapılarda çalışan memurların evlerine gidip eşleriyle birlikte bulaşık yıkamalarını mı istiyorsunuz?” diye sordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.