Ebu Merzuk: İran ve HAMAS ilişkileri iyileşme yolunda

  • 18 Aralık 2014
  • 913 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: İran ve HAMAS ilişkileri iyileşme yolunda

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, İran ve HAMAS ilişkilerinin iyileşme yönünde hareket ettiğini bildirdi.

Habere  göre Halit Meşal’in yardımcısı ve Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk Reuters haber ajansına verdiği demeçte, HAMAS’ın, Suriye iç çatışmaları ardından zarar gören İranla siyasi-askeri ilişkilerini onarmaya çalıştığını bildirdi.

Ebu Merzuk, İran ile HAMAS ilişkilerinin şu anda geçmişte olduğu düzeye geldiğini ve kendi akışında olduğunu belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk Gazze’deki silahlı grupların önemli bir bölümünün halı hazırda İsrail’le yeni bir çatışmaya girmek niyetinde olmadıklarını ve sadece 50 günlük savaş sırasında tahrip olan Gazze’yi yeniden onarmak istediklerini söyledi.

Tahran’da düzenlenen terörizmle mücadele oturumuna HAMAS’tan da üst düzey bir heyetin katılması ardından, Tahranla HAMAS ilişkilerinin yeniden eski haline kavuşturulması amacıyla bir takım çalışmaların başlatıldığı ve Halit Meşal’in yakın gelecekte Tahran’ı ziyaret edeceği açıklanmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    GERÇEKTEN DE BÖYLE BİR ÇATIŞMA YAŞANDI MI Kİ İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İLE SİYASİ VE ASKERİ İYİLEŞTİRMEYE DOĞRU GİDİLİYOR DİYE BİR AÇIKLAMA YAPILIYOR. ESAD DA HAMAS İLE BAZI SİYASİ AYRILIKLARIN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞDİ. HALBUKİ İRAN-SURİYE-HAMAS ÜÇLEMESİ YANİ DİRENİŞ CEPHESİNİ OLUŞTURUYORLAR DİYORDUK VE İNANIYORDUK, HALA DA BU İNANÇTAYIZ FAKAT BU TÜR AÇIKLAMALAR NE ANLAMA GELİYOR.

    1. ehlibeythaber dedi ki:

      Bu açıklamalar direniş cephesinin taraftarlarına yönelik olmaktan çok oluşturulan fitne ortamından etkilenenler için yapılmakta.

      Daha önce çatışma varmış gibi sergilenen görüntü Gazze deki direnişi ayakta tutmak ve fitnenin önüne geçmek için zaruriydi. Bu sayede Hamas içindeki nifak unsurları da elenmiş oldu.

      Şimdi bu açıklamalar artık Gazze direnişi ve Hamas açısından tehlikenin kalmadığının veya en azından tehlikeli boyutta olmadığının da işaretidir.

      Küfür tuzak kurduğunda hak cephesinin Allah’ın c.c. yardımıyla bu tuzağa karşı tuzaklar kurması normaldir. Hamas ve direniş cephesinin bu son dönemdeki tüm açıklama ve tavırları batıla karşı kurulan tuzağın tezahürleridir.

      Velhasıl ortada gerçek bir çatışma yoktur, fitnenin önü alınmıştır ve artık başarıya ulaşıldığı için bugün bu açıklamalar yapılmaktadır.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.