Ebu Merzuk: “Sina’da GüvenliÄŸin Yok Olmasından Ä°lk Zarar Gören Biziz”

  • 03 Åžubat 2015
  • 1.010 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: “Sina’da GüvenliÄŸin Yok Olmasından Ä°lk Zarar Gören Biziz”

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mısır’da yaÅŸanan istikrarsızlık halinden Hamas’ın bir çıkarının olmadığını ve Sina’da güvenlik ve istikrarın yok olmasından ilk kendilerinin zarar gördüğünü söyledi.

Ebu Merzuk, dün (2 Åžubat Pazartesi) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kiÅŸisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı deÄŸerlendirmede, Hamas Hareketi ve Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları’nın Mısır’ın iç iÅŸlerine hiçbir ÅŸekilde karışmadığını ve karışmayacağını vurguladı.

Mısırlı kanının da Filistinli kanı gibi deÄŸerli olduÄŸunu ifade eden Ebu Merzuk, Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları’nın iÅŸgale karşı mücadeleden baÅŸka bir hedefinin ve faaliyetinin olmadığını belirtti.

Gazze Åžeridi’nin kaderinin Mısır’ın Filistin’e açılan kapısı olmak olduÄŸunu kaydeden Ebu Merzuk, bu kapıdan daima iyilik geçtiÄŸini dile getirdi.

Ebu Merzuk, Hamas’a ve El-Kassam Tugayları’na yöneltilen suçlamaların tamamen asılsız ve iftira olduÄŸunu bildirerek, ortada hiçbir kanıt olmadığını, El-Kassam Tugayları üyelerinden hiç kimsenin gözaltında olmadığını veya öldürülmediÄŸini söyledi.

Kahire Acil Ä°ÅŸler Mahkemesi’nin Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları aleyhine açılan davaya bakma yetkisine sahip olmadığını hatırlatan Ebu Merzuk, kararın Mısır’ın Filistin davasındaki rolüne olumsuz yansımalarının olacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.