Ebu Sait: Terör Örgütleri Suriye’de Savaş ve İnsanlık Suçları İşliyorlar.

  • 18 Mart 2015
  • 902 kez görüntülendi.
Ebu Sait: Terör Örgütleri Suriye’de Savaş ve İnsanlık Suçları İşliyorlar.

Uluslararası Güvenlik ve Barış Parlamentosu Dışişleri Bakanı Heysem Ebu Sait, IŞİD ve Nusra Cephesi gibi terör örgütlerinin Suriye ve Irak’ta insanlık ve savaş suçları işlediklerini ifade ederek belirli devletlerde kimi yetkililerin bu terör suçlarına ortak olduklarını belirtti.

Bugün basına bir açıklama yapan Ebu Sait, Ortadoğu bölgesinin bu süreçte tırmanmakta olan bir güvenlik sorunu yaşadığına işaret ederek “Ilımlı Muhalefet” olarak isimlendirilerek, ABD ve Batı tarafından silahlandırılması çağrısı yapılan oluşumun bir felaket teşkil ettiğini dile getirdi.

“Ilımlı Muhalefet” şeklinde isimlendirilen oluşumun uluslararası taraflar ve terör gruplarıyla bağlantılı olduğunun bilindiğine dikkat çeken Ebu Sait; ABD yönetiminin söz konusu oluşum ile ilgili politikalarında geri adım atması gereğini vurguladı.

Bilineceği üzere Ebu Sait içinde bulunduğumuz Mart ayı başlarında Şam’a düzenlediği ziyaret çerçevesinde incelemelerde bulunarak Suriye’de yaşanan krizin çözümünün ivediliğini dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.